Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

З початку року на водоймах країни загинуло 455 осіб

Лише з початку червня на водоймах країни загинуло 135 українців. Цей показник значно перевищує минулорічні червневі показники. Проте, навіть така сумна статистика не лякає людей, які нехтують застереженнями співробітників Служби порятунку. Про це повідомили в прес-службі ДСНС України.

Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є саме недотримання правил безпечної поведінки громадянами. Зокрема, це купання в не обладнаних для цього місцях та купання в нетверезому стані.

Так, у Дніпропетровській області 20 червня о 14:36 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про нещасний випадок на річці Сура, що протікає у селищі Ракшівка Дніпровського району.

До місця виклику на надувному човні «Kolibri» було направлено водолазів-рятувальників аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

По прибуттю на місце події, рятувальниками було встановлено, що жінка 1981 року народження під час плавання раптово зникла під водою.

Водолазами за допомогою спеціального спорядження було обстежено 400 кв. м підводної акваторії водойми.

На глибині 3 м та на відстані 6 м від берега знайдено тіло потонулої.

Співробітники ДСНС доправили тіло загиблої жінки до берега та передали його працівникам судово-медичної експертизи.

У той самий день о 19:05 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про нещасний випадок на річці Оріль у селищі Сотницьке Петриківського району.

За адресою негайно направлено водолазів 2 взводу спеціалізованого формування ДВГРЗ ДСНС України міста Кам'янське.

По прибуттю на місце події, рятувальниками встановлено, що чоловік 1990 року народження, під час купання, пірнув та зник під водою.

Водолазами обстежено 360 кв. м акваторії водойми.

Тіло загиблого виявлено на глибині 5 м та на відстані 4 м від берега.

Співробітниками ДСНС тіло було доправлено до берега та передано працівникам судово-медичної експертизи.

До робіт залучено 5 чоловік особового складу та 1 одиниця аварійно-рятувальної техніки Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

У Києві о 17 год. 20 хв. 20 червня на річці Дніпро біля Поштової площі, під час купання почали тонути двоє чоловіків. На рятування терміново вийшов катер UMS-600 АРЗ СП з групою рятувальників у складі 4 осіб (з них 2 водолази). О 17 год. 40 хв. потерпілих, які були у стані алкогольного сп’яніння, піднято з води на борт катера і доставлено до берега.

У Запорізькій області, о 8 год. 00 хв. 20 червня на Азовському морі у міст іБердянську, на центральному пляжі, біля кафе «Баракуда», на відстані 15 м від берега, жінці при купанні стало погано, і вона почала тонути. На допомогу кинулися 2 рятувальники КУ «Рятувально-водолазна станція №1» БМР, які підняли потерпілу з води. Врятовану - 1930 р.н., мешканку Бердянська - передали бригаді швидкої медичної допомоги. З серцевим нападом гр. Губарь Г.Л. госпіталізована до лікарні.

Загалом, з початку року на водоймах країни вже потонуло 455 осіб, з яких 44 дитини. При цьому врятовано 265 людей, у тому числі 26 дітей.

Тож, аби зменшити показники загибелі на водних об'єктах, фахівці Служби порятунку патрулюють місця відпочинку біля води, а також щодня проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку. Проте, найбільш дієвим превентивним методом є власна обачність та відповідальність кожного громадянина!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ