Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

З початку року піротехніки ДСНС знищили близько 50 тис. вибухонебезпечних предметів

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Про це повідомили 16 вересня у прес-службі ДСНС.
Фото ДСНС

Лише впродовж минулої доби здійснено 54 виїзди, під час яких виявлено 331 боєприпас.

Крім того, тривають роботи щодо розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей.

Так, упродовж 14 вересня підрозділами ДСНС України на території Донецької області, де проводиться ООС, було обстежено 1,79 га території та виявлено і вилучено 42 ВНП.

Піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 4,71 га території області у Попаснянському та Станично-Луганському районах, де виявлено та вилучено 11 артилерійських снарядів, 15 мінометних мін, 4 гранати та 1 інженерний боєприпас. Також, у рамках реалізації спільного проекту ДСНС та Данської ради у справах біженців/Данської групи з розмінування, щодо очищення (розмінування) забрудненої вибухонебезпечними предметами території Луганщини, обстежено 0,0833 га у Попаснянському районі, де виявлено та передано під охорону Національній гвардії 5 артилерійських снарядів та 1 мінометну міну.

Загалом з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знищили 49 тис. 571 вибухонебезпечний предмет, у тому числі, 1 тис. 9 авіаційних бомб.

Тож, з метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;
  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102» та ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Львові поблизу Голосківського цвинтаря виявили боєприпас.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ