Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

З України намагались вивезти нарковмісні таблетки

Прикордонники Мостиського загону спільно з працівниками митниці під час здійснення прикордонного контролю в пунктах пропуску попередили приховане перевезення через кордон таблеток нарковмісної дії та значної кількості медичних препаратів. Повідомили в ДПСУ.

Так вчора, 29 вересня, в пункті пропуску «Краковець», що на українсько-польському кордоні, спільна прикородонно-митна оглядова група під час перевірки автомобіля «KIA», під керуванням 39-річного громадянина Польщі виявила упаковку з таблетками наркотичної дії. Автівка слідувала на виїзд з України по смузі руху «Червоний коридор», однак громадянин не декларував та не мав відповідних дозвільних документів на перевезення нарковмісних препаратів через кордон. Всього в салоні автомобіля у підлокітнику було сховано 39 штук таблеток. По цьому факту прикордонники проінформували та викликали на місце події працівників Національної поліції. 

Зазначимо, що згідно законодавства України порядок обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, в тому числі і переміщення їх через державний кордон України, суворо регламентовано. Дізнатися які речовини та препарати підпадають під цю категорію можна у Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженому Постановою КМУ №770 від 6 травня 2000 року.

В іншому випадку на пішому переході в пункті пропуску «Шегині» прикордонно-митна оглядова група попередила приховане переміщення в Україну 336 штук флаконів з краплями для очей «TROPICAMIDUM WZF». Незадекларовані медичні препарати намагався перенести через кордон у пачках з-під соку 37-річний українець, житель міста Старий Самбір, що на Львівщині.

Медичні препарати були вилучені та встановленим порядком передано взаємодіючим підрозділам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ