Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За 400 доларів прикордонникам пропонували «не побачити» 9 ящиків цигарок

Впродовж доби в пункті пропуску «Краковець», що на українсько-польському кордоні, прикордонники у двох випадках відмовлялися від хабарів за перевезення контрабандних цигарок. Про це повідомила прес-служба Мостиського прикордонного загону.

Так сьогодні вночі, 31 січня, під час перевірки автомобіля марки «Фольксваген» польської реєстрації, за кермом якого перебував 39-річний мешканець Хмельницької області, прикордонно-митна оглядова група знайшла тайник із контрабандними цигарками. З-під декоративної обшивки даху автомобіля було вилучено 180 пачок цигарок різних марок. Водій автомобіля, аби уникнути відповідальності за порушення законодавства, спробував вплинути на прикордонників та запропонував старшому прикордонного наряду хабар у сумі 100 євро. Пропустити контрабанду прикордонник не погодився, а доповів по команді. В результаті, окрім справи про спробу переміщення контрабанди через кордон, вилучення автівки 1998 року випуску, водієві довелося ще й пояснювати свої дії працівникам Нацполіції України.

Зранку контрабанду було знайдено у подвійному днищі автомобіля марки «Опель», за кермом якого перебував мешканець Львівщини. Аби вивезти цигарки за кордон 32-річний чоловік обладнав автівку спеціальним тайником та сховав у нього 4710 (понад 9 ящиків) пачок цигарок «Compliment Slim» без акцизних марок. Тайник було знайдено в ході спеціальної перевірки прикордонниками разом з працівниками митниці, водій же спробував домовитися з правоохоронцями. Аби безперешкодно перевезти контрабанду він запропонував прикордонникам 400 доларів США хабара, однак правоохоронець не погодився. По факту пропозиції службовій особі неправомірної вигоди були проінформовані працівники Нацполіції, а правопорушення ретельно задокументовано. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ