Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

За бійку на "Арені Львів" Ярмоленка і Кучера "забанили" на 3 матчі

За підсумками засідання КДК ФФУ гравець «Динамо» (Київ) Андрій Ярмоленко отримав дискваліфікацію за удар Тараса Степаненка під час сутички у матчі «Шахтар»-«Динамо», повідомив телеканал «Футбол».

А от можливих покарань для інших ініціаторів конфлікту КДК чомусь навіть не розглядав. Мотивація начебто така: Віда та Рибалка отримали від арбітра жовті картки. Відповідно, порушення не залишились поза увагою Феміди. Відтак, переглядати чи змінювати покарання контрольно-дисциплінарний комітет не уповноважений.

Аналогічне покарання від КДК – і Олександру Кучеру. Теж 3 матчі у внутрішніх змаганнях та грошове стягнення. Нагадаємо, захисник «Шахтаря» був вилучений з лави запасних. Адже після того, як Ярмоленко ногою брутально приклався до Степаненка, Олександр заступився за партнера.

Рішення щодо обох дискваліфікованих ухвалені на основі додаткового рапорту арбітрів матчу. У контрольно-дисциплінарному комітеті кажуть, що саме таке покарання є максимальним згідно з вказаними суддівською бригадою причинами вилучень. Адже поведінку обох гравців розцінено однаково, як розповів «Футбол NEWS» Ігор Грищенко, відповідальний секретар КДК ФФУ: 

«Таке рішення було прийнято на підставі записів арбітра матчу, який кваліфікував відповідну поведінку футболістів як агресивну. Тому відповідно до правил, якщо арбітр кваліфікує дії футболістів як агресивну поведінку, вони дискваліфікуються на три матчі».

На сьогоднішньому засіданні контрольно-дисциплінарного комітету не звернули уваги на вислови голкіпера та капітана «Динамо» Олександра Шовковського відразу після гри із «Шахтарем». Нагадаю, Шовковський заявив, що півзахиснику гірників Тарасу Степаненку потрібно подумати про свою безпеку, адже той мешкає у Києві. Юрист Шахтаря Андрій Харитончук ці слова трактував як «підбурення до дій», а за таке Шовковському може загрожувати кримінальна відповідальність.  

«Що стосується слів Олександра Шовковського, КДК ФФУ не розглядав даний інцидент, оскільки жодних заяв щодо нього до КДК ФФУ не поступало, а він не має повноважень за власної ініціативи починати розгляд відповідних справ», - розповів Ігор Грищенко.

Канал «Футбол»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ