Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

За добу десантники 80-ої окремої бригади спалили 12 танків окупантів

Упродовж минулої доби, 7 липня, військовослужбовці 80-ї окремої десантно-штурмової бригади знищили 12 російських танків.

Про це інформує пресслужба ЛОВА.

Це відбулось у результаті стрілецького бою, коли наші захисники разом з доданими підрозділами відбивали масований наступ противника на східному напрямку.

"Враховуючи те, що ще й 6 липня хлопці з левом на шевроні спалили танк загарбників виходить, що за два дні боїв, вони знищили більше ніж танкову роту! Бій, що почався саме 7 липня, був важкий, потужний, драматичний. Московські окупанти, з самого ранку, наче з ланцюга зірвались. Вони рушили на позиції ЗСУ танками, намагаючись вогнем і бронею проламати нашу оборону. Та на будь-яку силу знайдеться інша сила", - описують свої подвиги у 80-й бригаді.

Прорахувавши дії ворога, військовослужбовці підготувались до зустрічі з танковою армадою. Їм влаштували "гарячий" прийом. Перші 2 російські танки були знищені на початку наступу, коли вони потрапили в засідку. Наступну групу танків спалили за допомогою РПГ, NLAW і "Джавеліна". Ще два підбила артилерія.

Ворог вперто намагався просуватись далі, плануючи захопити плацдарм та закріпитись. Щоб не допустити цього 80-та бригада у взаємодії з іншими десантно-штурмовими підрозділами ЗСУ та артилерією, продовжувала завдавати ворогу вогневого ураження.

Упродовж 7 липня десантники разом з побратимами ліквідували 12 танків, 5 БТР і одну вантажівку окупантів. Після отримання таких втрат ворог припинив наступ і відступив.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ