Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

За добу на Львівщині виявили 20 застарілих боєприпасів

Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
1/3
На Львівщині знову натрапили на застарілі боєприпаси. Про це повідомили 9 вересня Гал-інфо у пресслужбі ДСНС Львівської області.

8 серпня о 11:57 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в м. Львові на вул. Стрийська, 148 під час земляних робіт в парку Боднарівка, виявлено предмет ззовні схожий на боєприпас часів Другої світової війни.

[[371533]]

На місце події було направлено оперативну групу ДСНС Львівщини, працівники якої ідентифікували небезпечну знахідку, як 81 мм мінометну міну часів Другої світової війни.

Небезпечна знахідка знаходилась на відстані 40 м від церкви та 100 м від дороги.

Цього ж дня о 16:00 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпас вилучено та знищено встановленим порядком.

Також, 8 серпня о 10:59 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в с. Дроговиж Стрийського району під час земляних робіт в полі, на відстані 300 м від житлових будинків та 200 м від дороги виявлено предмет, ззовні схожий на артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

Цього ж дня о 18:14 надійшло повідомлення, що в с. Пісочна Стрийського району під час земляних робіт на приватному господарстві, на відстані 15 м від житлових будинків виявлено 16 предметів ззовні схожих на патрони від гвинтівки часів Другої світової війни.

О 19:32 надійшло, ще одне повідомлення, що в с. Голубиця Золочівського району під час земляних робіт в полі, на відстані 500 м від житлових будинків та 40 м від дороги виявлено предмет, ззовні схожий на артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

За фактами виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та їх знищення.

Водночас 8 вересня під час планового розмінування території в лісовому масиві в сел. Брюховичі Львівського району виявлено 152 мм артилерійський снаряд та авіаційну бомбу часів Другої світової війни. Піротехнічною групою ДСНС України боєприпаси вилучено та знищено встановленим порядком.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів війни, не зважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.

У разі виявлення боєприпасів або предметів, за зовнішніми ознаками схожих на боєприпаси, необхідно негайно повідомити про знахідку Службу порятунку за номером "101".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ