Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За махінації з виборчими бюлетенями мешканці Тернопільщини загрожує в'язниця

Під час місцевих виборів 2020 року 38-річна мешканка Тернопільщини, перебуваючи у складі дільничної виборчої комісії, вчинила махінації з виборчими бюлетенями.

Про це інформує Нацполіція Тернорпільщини.

Слідчі зібрали докази, які підтверджують, що жінка, всупереч складеної присяги та діючого законодавства, незаконно видала невстановленій особі бюлетені, на ім’я особи, яка у день проведення виборів перебувала у розшуку, як безвісти зникла. Після цього підозрювана здійснила підпис в відповідних документах, що є незаконним.

Дії зловмисниці кваліфіковані за ч. 3 ст. 158-1 КК України, надання або отримання виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі особою, яка не має права його надавати чи отримувати, або надання виборцю, учаснику референдуму заповненого виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі, або голосування виборцем, учасником референдуму більше одного разу, незаконне опускання виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі до виборчої скриньки вчинене членом виборчої комісії.

За скоєний злочин жінці загрожує позбавлення волі терміном від п’яти до семи років з позбавлення права упродовж п’яти років обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Тернопільські слідчі скерували до суду обвинувальний акт щодо порушниці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ