Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За місяць податкова нарахувала майже 100 млн грн санкцій за незаконне пальне

За чотири тижні податкова нарахувала майже 100 млн грн санкцій за незаконний обіг пального. Про це учора, 10 січня, повідомила Державна податкова служба України.

З 13 грудня 2019 року по 8 січня 2020 року було виявлено:

  • 6 фактів оптової торгівлі пальним без ліцензії, за якими нараховано штрафні санкції на загальну суму 3 млн грн
  • 51 випадок роздрібної торгівлі пальним без належних документів, накладені штрафні санкції на суму 11,75 млн грн
  • 25 випадків необлікованого пального - накладені санкції на загальну суму 4,634 млн грн
  • 8 випадкіа відсутності реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування до акцизних накладних в Єдиному реєстрі виписано штрафів на загальну суму 4,891 млн грн
  • 2 факти продажу пального понад обсяги, що потребує поповнення ліміту, на порушників накладено санкції в розмірі 71,711 млн грн

«Ми не дамо спокійно жити тим, хто працює нелегально, на «сірих» та «чорних» ринках. В тому числі має бути ліквідований нелегальний ринок пального. Разом із правоохоронними та іншими контролюючими органами, місцевою владою будемо і надалі виявляти і припиняти роботу нелегальних АЗС. Адже йдеться не тільки про інтереси бюджету і захист конкуренції, а й безпеку громадян, яку нелегальний бізнес не може гарантувати», - прокоментував результати роботи ДПС з виявлення і припинення нелегального обігу пального очільник податкової служби Сергій Верланов.

Тема нелегального ринку пального — одна з актуальних проблем, над вирішенням якої працює Уряд. Її також обговорювали представники українських мереж АЗС на нараді з Президентом України Володимиром Зеленським наприкінці минулого року. Прем’єр-міністр Олексій Гончарук дав доручення ліквідувати нелегальні автозаправні станції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ