Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

За минулу добу на Львівщині згоріло понад 20 га рослинності

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
1/6
Як повідомили Гал-інфо 14 квітня у прес-службі ДСНС Львівської області, за минулу добу вогонь знищив понад 20 га сухої трави

Мешканці області продовжують спалювати суху траву на присадибних ділянках, дачах, а також під час відпочинку в лісопаркових зонах.

Лише за минулу добу у Львівській області зареєстровано 41 пожежу сухої трави. Загалом внаслідок цих пожеж вогонь знищив понад 20 гектарів рослинності.

Так, 13 квітня о 09:59 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в с. Шайноги Радехівського району на відкритій території. Вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 4000 кв.м. Завдяки оперативним діям вогнеборців вдалося не допустити перекидання вогню на 6 будівель. О 13:58 пожежу локалізовано та о 14:24 повністю ліквідовано. До ліквідації займання залучалось 2 одиниці спецтехніки та 5 вогнеборців.

І вже о 16:06 до надзвичайників надійшло повідомлення про ще одну пожежу в с. Шайноги Радехівського району на відкритій території. Вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 3000 кв.м., пошкоджено дах на площі 20 кв.м дерев`яної житлової будівлі, розміром 4×8 м. завдяки злагодженим і оперативним діям вогнеборців вдалося врятувати житловий будинок від знищення вогнем. Пожежу локалізовано о 18:23 та повністю ліквідовано о 19:41. До ліквідації займання залучалось 2 одиниці спецтехніки та 5 чоловік особового складу.

Цього ж дня о 12:52 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу с. Туря Буського району на відкритій території. Вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 400 кв.м та безгосподарську будівлю розміром 3×5 м. Вогнеборцям вдалося не допустити поширенню вогню і врятувати 4 будівлі. Пожежу було локалізовано о 14:42 та повністю ліквідовано о 15:40.

О 17:12 до Служби порятунку "101" надійшло ще одне повідомлення про пожежу в с. Модричі Дрогобицького району на відкритій території. Вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 10 000 кв.м. Вогеборцями врятовано житловий будинок. Пожежу локалізовано о 19:11 та повністю ліквідовано о 19:26.

Також о 17:59 до надзвичайників надійшло ще одне повідомлення про пожежу в с. Рокети Кам'янка-Бузького району на відкритій території. Вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 200 кв.м, а також сміття на площі 20 кв.м. Завдяки оперативним діям вогнеборців врятовано 3 дерев'яні опори зв'язку. Пожежу локалізовано о 18:42 і повністю ліквідовано о 18:51.

Тож закликаємо громадян відмовитись від спалювання сухої трави! Адже кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, може залишити без домівки як вас так і оточуючих вас людей, та й більше того може забрати життя.

Головне управління ДСНС України у Львівській області вкотре нагадує про ЗАБОРОНУ СПАЛЮВАННЯ СУХОСТОЮ. Крім того, відповідно до законодавства України, за такі дії передбачена відповідальність як адміністративна, так і кримінальна.

Збільшили штрафи: Рада посилила відповідальність за підпали рослинності

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ