Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За один день Славське приймає близько 3000 туристів — Андрій Клімашевський

Основним центром відпочинку для гірськолижних туристів під час зимового сезону є смт. Славське, зокрема гора Тростян, де функціонує шість бугільних витягів довжиною від 900 до 1300 метрів, які обслуговують гірськолижні траси довжиною до 1800 метрів, а  також працює близько 40 пунктів прокату лиж, 27 відпочинкових закладів. За один лише день Славське приймає близько 3000 туристів, а у вихідні дні вдвічі більше.
Про це сьогодні під час розширеної наради, на якій обговорювали тему «Особливості гірськолижного сезону 2005-2006 у Львівській області: проблеми, інновації, технічний стан об’єктів гірськолижного туризму» - розповів заступник начальника управління культури і туризму Львівської облдержадміністрації Андрій Клімашевський.
«Залишається проблема облаштування дороги на гору Тростян, — наголосив Андрій Клімашевський. — В цьому році введено в експлуатацію один туристично-відпочинковий комплекс у с. Волосянка «Захар Беркут», це спальний корпус на 78 ліжкомісць, пропусна спроможність канатно-крісельної дороги на гору Високий Верх – 500 чоловік на годину».
«Абонемент на один день для відпочиваючих становить 50 грн, достатньо великий потік туристів, але, незважаючи на те, під час різдвяних та новорічних свят спостерігалися черги», — додав він.
За його словами, також введено в експлуатацію колибу «Під хмарами» на гору Тростян, проведено реконструкцію двох приміщень під елементи готельного обслуговування. На території Сколівського району функціонує гірськолижний центр в с. Тисовець  та дві лижні траси на горі Погар у Славську. Також у Славську функціонує на гору Політехнік одна лижна траса і на гору ФМІ також одна лижна траса.
Згідно з прогнозними даними, на цей гірськолижний сезон гірськолижні зони Сколівського району приймуть понад 100 тисяч туристів, а  гірськолижні зони Турківського району приймуть понад 1,5 тисячі туристів.
«Крім того, віднедавна функціонує гірськолижна зона м. Борислава — Борислав-Трускавець, яку відвідає близько тисячі туристів», — наголосив Андрій Клімашевський.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ