Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

За першу добу 2018 року на пожежах в Україні загинуло 16 громадян

Одразу 16 громадян загинули на пожежах у житловому секторі впродовж 1 січня. При тому, що й кількість побутових пожеж цього дня зросла майже у двічі — 110 випадків зафіксували вогнеборці ДСНС. Як і завжди, основною причиною нещасть стає власна недбалість громадян, а також свідоме нехтування протипожежними нормами. Про це повідомила прес-служба ДСНС України

Про те, як втрата пильності під час святкувань впливає на трагічну статистику прес-служба ДСНС України розповіла на прикладах пожеж, що виникли у Хмельницькій, Полтавській, Запорізькій, Чернігівській, Харківській, Рівненській, Житомирській, Сумській, Дніпропетровській, Миколаєвській, Вінницькій областях та у місті Києві.

Зокрема, на Вінниччині 1 січня сталися одразу дві пожежі, на яких загинуло двоє людей. Так, через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електромережі виникло займання у приватному житловому будинку в селі Флоріанівка, внаслідок чого загинула власниця помешкання 1949 року народження. Водночас, необережність під час паління в приміщені забрала життя чоловіка 1985 року народження у власному будинку в селі Тростянець Тиврівського району області.

Цього ж дня в с. Клочеве Коростенського району Житомирської області у приватному одноповерховому будинку виникла пожежа, внаслідок якої загинув власник помешкання 1957 року народження.

У Дніпропетровській області та у місті Миколаєві вогонь цього дня забрав життя одразу 4-х громадян. Так, двоє людей загинули у квартирі на 7-му поверсі 9-ти поверхового житлового будинку на вулиці Казарського міста Миколаєва, а ще по одному трагічному випадку зафіксовано у Кривому Розі та у селі Новоолександрівка Дніпропетровської області.

Загалом, показник загиблих, травмованих та врятованих українців з початку року становить 16, 4 та 7 людей відповідно. Не надто вдалий початок, проте є надія, що невтішна статистика змусить наших співвітчизників з більшою увагою дбати про власну безпеку.

Попереду Різдвяні свята, і для того, щоб вони не були затьмарені надзвичайними подіями, рятувальники наголошують на неухильному дотриманні протипожежних норм у помешканнях. В цей період необхідно з особливою увагою та відповідальністю користуватися свічками, пічним та газовим опаленням, а також обов'язково слідкувати за станом електромережі. Інакше трагедії не уникнути.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає усіх неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Майже кожній пожежі можна запобігти!

"Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань!

Зокрема:

не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

слідкуйте за станом електромережі;

якщо ви обігріваєте помешкання за допомогою пічного опалення, обов'язково перевірте його справність;

не користуйтеся старими та ненадійними обігрівачами;

у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

не паліть у ліжку;

намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню. Давайте, все ж таки, зустрінемо Різдвяні свята безпечно та без надзвичайних подій!".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ