Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За підозрою у вбивстві майданівця Вербицького заочно судитимуть двох "тітушок"

Слідчі ДБР під керівництвом прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо двох так званих "тітушок" Майдану, яких підозрюють у викраденні та катуванні Ігоря Луценка та Сергія Вербицького у січні 2014 року, у результаті чого другий загинув. Про це повідомили 15 лютого Гал-інфо у пресслужбі ДБР.

Слідчими Державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генерального прокурора направлено до суду перший обвинувальний акт у "справі Майдану" за наслідками спеціального (заочного) досудового розслідування.

Так, висунуто обвинувачення двом цивільним особам, оголошеним в міжнародний розшук, за вчинення у складі злочинної організації викрадення вночі 21 січня 2014 року з Олександрівської клінічної лікарні м. Києва, катування учасників "Євромайдану" Луценка І.В., Вербицького Ю.Т., подальшого умисного вбивства останнього, а також за незаконне перешкоджання проведенню зборів, демонстрацій.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 146, ч. 2 ст. 127, п. п. 3,12 ч. 2 ст. 115, ст. 340 КК України.

Надання судом правової оцінки діям обвинувачених за їх відсутності за процедурою спеціального судового провадження забезпечить реалізацію невідворотності відповідальності за вчинення злочинів, спрямованих на перешкоджання проведенню акцій протесту у 2013-2014 роках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ