Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

За п'ять років війни на Донбасі загинуло 14 тисяч людей

На Донбасі за більш ніж п'ять років збройного конфлікту загинули 14 тисяч людей.

Таку статистику 5 вересня опублікував міністр закордонних справ Вадим Пристайко, передає Громадське.

«5 років тому Росія підписала Мінський протокол. Відтоді ми втратили 14 000 наших людей. Росія не виконала жодної зі своїх зобов'язань. Ми докладаємо всіх зусиль із нашими партнерами, аби домогтися реального прориву в мирному врегулюванні 24 години на добу 7 днів на тиждень», — написав він.

Пристайко першим серед офіційних осіб заявив про 14 тисяч жертв війни на Донбасі.

Нагадаємо, про чергове перемир'я на Донбасі Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на сході України домовилась 17 липня 2019-го. Так зване «хлібне перемир'я» розпочалося від початку доби 21 липня уздовж всієї лінії розмежування. Уперше сторони домовились про повний режим тиші, однак майже одразу обстріли знов почались.

6 серпня 2019-го стало відомо, що бойовики обстріляли позиції Збройних сил України в районі населеного пункту Павлопіль, внаслідок чого загинули четверо українських військових.

У зв’язку з цим президент Володимир Зеленський закликав лідерів «нормандської четвірки» якомога швидше зібратися для відновлення перемовин, а вранці 7 серпня Зеленський подзвонив президенту РФ Володимиру Путіну. Згодом стало відомо, що Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон планують організувати саміт у «нормандському форматі».

Під час зустрічі з Макроном президент Росії Володимир Путін заявив, що відчуває «обережний оптимізм» щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ