Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

За рік Львівський оборонний кластер виготовив майже 100 тисяч бронежилетів

Працювати ЛОК почали з перших днів широкомасштабного вторгнення. Рівно рік тому, 24 березня, вони отримали офіційний статус.
Фото - ЛОДА

Як повідомили в ЛОДА,  за цей рік для виготовлення бронепластин імпортували 800 тонн бронесталі. На виробництво плитоносок для бронежилетів витратили 130 км² кордури (спеціальна тканина). Така площа матеріалу може майже повністю покрити місто Львів. Для демферного шару на бронеплитах використали 66 км² пінополіетилену.

«Захистимо тих, хто боронить нашу свободу», - саме так починався один з найперших дописів на сторінках ЛОК. Тоді однією з найгостріших потреб була потреба у бронежилетах.

«Усі, хто в останні декілька тижнів намагався знайти бронежилети для потреб нашої армії, знають, що сьогодні в Україні зробити це дуже складно. До того ж постійно виникають питання щодо якості броні, адже вона має бути відповідного класу та відповідати стандартам. В результаті бійцям та волонтерам доводиться замовляти індивідуальний захист з-за кордону. Проте бронежилети потрібні вже, тут і зараз. Тому наше головне завдання – якнайшвидше оснастити ними наших бійців», — допис у ФБ від команди ЛОК, березень 2022 року.

Завдяки підтримці численних донорів, партнерів та колег ЛОК вдалося:

  • Сили оборони України забезпечити 95 тисячами військових бронежилетів;
  • Медикам прифронтових та фронтових територій передати 3200 спеціалізованих бронежилетів;
  • Для евакуації дітей із зони бойових дій виготовити та передати 550 комплектів (бронежилет + каска).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ