Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За січень Львівська митниця перерахувала до Держбюджету 63,4 млн грн

У січні 2006 року Львівською митницею перераховано до Держбюджету 63,4 млн грн , що на 28, 9 млн грн  (83,5%) більше, ніж за відповідний період 2005 року.
На сьогодні у  зоні діяльності Львівської митниці акредитовано 2227 учасників ЗЕД, з яких у січні 2006 року здійснювали зовнішньоекономічну діяльність  676   суб’єктів, з них 71, які перейшли з Яворівської митниці, 18 – з Мостиської, 97 – з Рава-Руської. Такі показники надходжень податків відбулись завдяки збільшенню обсягів зовнішньоекономічних операцій.
Впродовж січня поточного року суб’єктами ЗЕД, котрі акредитовані у Львівській митниці, переміщено товарів через митний кордон України на суму 548,4 млн грн. З цієї кількості імпортовано товарів на суму понад 355,7 млн грн, експортовано на суму майже 192,7 млн грн, що становить відповідно 65% (імпорт) та 35% (експорт) загального зовнішнього товарообміну. Порівняно з відповідним періодом минулого року, загальний обсяг зовнішньоторговельного обігу збільшився на 26%, при цьому обсяги імпорту зросли - на 45%, а обсяги експорту дещо знизилися - на 1%, тобто практично не змінилися.
Імпорт товарів у зону діяльності Львівської митниці здійснювався в основному з Республіки Польща (34% від загального обсягу імпорту) та зріс порівняно із січнем минулого року у півтора рази, Німеччини (16%), Данії (7%).
У географічній структурі експорту переважають торговельні операції з Німеччиною (15% від загальної вартості експорту), Данією (14%) та Республікою Польща (11%). Про це повідомила прес-служба Львівської митниці.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ