Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За спробу 500 доларів хабара оштрафували на 8,5 тис. грн

На Львівщині засудили підприємця за спробу дати хабар працівнику поліції. Щоб уникнути притягнення до адміністративної відповідальності, чоловік запропонував правоохоронцю 500 доларів США, повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Наприкінці минулого року працівники Управління захисту економіки у Львівській області виявили порушення в роботі обмінного пункту валюти, розташованого в одному із райцентрів. За результатами перевірки був складений адміністративний протокол за ст.162 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил про валютні операції).

Приватний підприємець, причетний до махінацій в обміннику, щоб уникнути санкцій, передбачених чинним законодавством,  запропонував працівнику УЗЕ у Львівській області 500 доларів США неправомірної вигоди. Його було затримано 4 січня під час спроби підкупу поліцейського.

Зловмиснику оголосили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За рішенням районного суду підприємця оштрафовано на суму в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8 500 гривень).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ