Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За статтею про сутенерство львівські суди цьогоріч винесли лишень два вироки

Згідно матеріалів Єдиного державного реєстру судових рішень, з початку року місцевими судами Львівської області було винесено два обвинувальних вироків за статтею 303 КК України (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією).

Йдеться про вирок Шевченківського райсуду м. Львова від 15.12.2020 року, згідно якого було засуджено трьох учасників сутенерської групи, та про вирок Залізничного райсуду м. Львова від 21.02.2020 року, за яким засудили сутенера-«одинака».

Вирок Шевченківського райсуду стосується директора львівського салону краси «Wolf Foх», який з метою заняття сутенерством створив в 2019 році злочинну групу із трьох учасників.

Як вбачається із судового рішення, кожен з них мав різні повноваження. Організатор, зокрема, утримував два приміщення у Львові, де повії надавали свої послуги клієнтам - за матеріальну винагороду в розмірі 2000-2700 гривень за одну годину. Інші учасники таких клієнтів допомагали підшуковувати на сайті оголошень lvov.ukrgo та на сайті lviv.relaxportal.biz.

Під час судового засідання у даній справі члени сутенерської групи повністю визнали свою провину та попросили суд не карати їх суворо. У результаті суд призначив їм умовне покарання. Організатора було засуджено до покарання у виді 5 років позбавлення волі – з іспитовим терміном 3 роки. Рядовим членам було призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі – з іспитовим терміном 2 роки.

Фігурант судового рішення Залізничного райсуду – уродженець Львова, який

«приблизно в кінці 2018 року» з метою заняття сутенерством орендував у Львові житлове приміщення, організував відповідну рекламу, розмістивши інформацію з номерами телефонів повій про надання платних сексуальних послуг, а також забезпечував і контролював перевезення повій до клієнтів.

Суд призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі – з іспитовим терміном 1 рік.

Зазначимо, що згідно матеріалів Єдиного державного реєстру судових рішень, в 2019 році львівські райсуди винесли шість обвинувальних вироків за статтями про звідництво (ст. 302) та сутенерство (ст. 303 КК України). Загалом було засуджено 9 осіб. Усіх – до умовних термінів покарання. Цьогоріч за статтею звідництво львівські суди не винесли жодного вироку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ