Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

За сутенерство на Львівщині цьогоріч засудили тільки двох осіб

У Львівській області упродовж останніх років майже побороли сутенерство та проституцію.

Принаймні такий висновок напрошується з огляду на матеріали Єдиного державного реєстру судових рішень, згідно з якими з початку року на Львівщині було винесено лишень один обвинувальний вирок за статтею 303 КК України (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією).

Йдеться про вирок Галицького районного суду м. Львова від 24.11.2021 року, на підставі якого за ч.2 ст. 303 КК України (забезпечення заняття проституцією щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб) до умовного покарання було засуджено двох мешканців Львівщини.

З даного судового рішення вбачається, що на лаві обвинувачених опинився приватний підприємець зі Львова та його співмешканка - уродженка с. Шегині Мостиського району, які наприкінці травня - початку червня 2018 року у місті Львові організували та забезпечили заняття проституцією «іншими особами».

З цією метою, як зазначено у вироку, обвинувачена створила в інтернет-мережі на сайтах «lvov.ukr.go» та «lviv.relaxportal.biz» рекламні оголошення про надання залученими до заняття проституцією дівчатами послуг інтимного характеру за грошову винагороду. Надалі обвинувачена виконувала функції диспетчера та безпосередньо приймала замовлення від клієнтів, зокрема, «направляла жінок до місця надання сексуальних послуг, контролювала режим роботи осіб жіночої статі та їх поведінку з клієнтами, поповнювала профіль в мережі Інтернет та розміщувала на ньому оголошення про надання інтимних послуг за кошти, забезпечила виготовлення та подальше розповсюдження візитних карток з оголошення про надання інтимних послуг за кошти».

Обвинувачений, згідно розподілених ролей, «виконував функції таксиста, який мав доставляти дівчат до визначеного клієнтом місця та надалі забирати дівчат до місця їх перебування - так званого «офісу» на вул. Джерельній, 39/19 у Львові , підшуковувати квартири для діяльності «офісу» та проживання дівчат, які надають послуги інтимного характеру, отримувати від дівчат 50% грошових коштів, отриманих від клієнтів за надання послуг інтимного характеру».

У вироку суду також вказано, що обвинувачені у судовому засіданні свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення визнали повністю, і що вони є «раніше не судженими». А також, що обвинувачена має на утриманні двох неповнолітніх дітей.

У результаті суд ухвалив визнати обвинувачених винними у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 303 Кримінального кодексу України та обрати їм покарання 4 роки позбавлення волі - з визначенням 3 років іспитового строку.

Нагадаємо, що торік, згідно з матеріалами Єдиного державного реєстру судових рішень, місцевими судами Львівської області було винесено два обвинувальних вироків за статтею 303 КК України (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією).

Йдеться про вирок Шевченківського райсуду м. Львова від 15.12.2020 року, згідно з яким було засуджено трьох учасників сутенерської групи, та про вирок Залізничного райсуду м. Львова від 21.02.2020 року, за яким засудили сутенера-«одинака».

Вирок Шевченківського райсуду стосувався, зокрема, директора львівського салону краси «Wolf Foх», який з метою заняття сутенерством створив в 2019 році злочинну групу із трьох учасників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ