Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Надзвичайні події

За уточненою інформацією під час бомбардування Львівщини загинуло 35 осіб

Щойно у Львівській обласній військовій адміністрації повідомили уточнені дані про загиблих та постраждалих внаслідок сьогоднішнього авіаудару рашистів по Яворівському полігону.
Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. Фото: ЛОР

Як повідомили в ЛОВА, внаслідок російського бомбардування Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон) загинуло 35, поранення дістали 134 особи. 

Нагадаємо, як повідомив Начальник військової адміністрації Львівщини Максим Козицький, удар був завданий з літаків, які злетіли в Саратові з акваторії Чорного моря, не залітаючи на територію України. За попередніми даними було випущено понад 30 ракет. Спрацювала українська система протиповітряної оборони і певну кількість ракет вдалось збити.

Команда Львівської ОВА буде оновлювати дані, тому слідкуйте виключно за офіційними повідомленнями.  

«Відтак, мушу повідомити, що, на жаль, ми втратили більше героїв: 35 осіб загинули в результаті обстрілу центру миротворчості та безпеки. Ще 134 з різним ступенем ураження перебувають у шпиталі. Команда Львівської ОВА буде оновлювати дані, тому слідкуйте виключно за офіційними повідомленнями. Від імені всієї Львівщини висловлюємо щирі співчуття родинам загиблих. Ми не забудемо жодного Героя і не пробачимо жодного окупанта!», - зазначив Максим Козицький.

Військова адміністрація Львівщини нагадує, почувши сигнал «Повітряна тривога», необхідно:

а) перебуваючи вдома:

  • ввімкнути приймач радіотрансляційної мережі, телевізор, радіоприймач і уважно прослухати інформацію, яка поступила;
  • при можливості попередити сусідів і одиноких людей, що мешкають поруч;
  • закрити вікна, вимкнути усі електричні прилади та нагрівальні прилади, перекрити квартирний газовий вентиль, загасити печі, вимкнути світло;
  • швидко одягнутися та одягти дітей, перевірити наявність пришитих з внутрішньої сторони одягу у дітей дошкільного віку нашивок, на яких зазначено: прізвище, ім’я, по батькові, адреса, вік, номер домашнього телефону;
  • взяти індивідуальні засоби захисту, завчасно підготовлений запас продуктів і води, особисті документи, кишеньковий ліхтар та найкоротшим шляхом прямувати до найближчої захисної споруди.
     

У разі відсутності в радіусі 500 м від будинку захисної споруди використовуйте для укриття підвальне приміщення під будинком.

Ні в якому разі не можна після сигналу «Повітряна тривога» залишатися в будинках, особливо на верхніх поверхах, адже внаслідок вибуху вони будуть руйнуватися від впливу ударної хвилі. 

  • зайняти місце у захисній споруді та виконувати вимоги старшого (коменданта): не палити, не смітити, голосно не розмовляти, дотримуватися спокою і порядку, обов'язково допомагати дітям, літнім людям та інвалідам;
  • уважно слідкувати за розпорядженнями та сигналами оповіщення.

До ускладнення обставин необхідно з’ясувати у консультаційному пункті житлово-експлуатаційного органу (КП, ЖЕК, БУ, ОСББ тощо) або органу місцевого самоврядування (селищної, сільської ради):

  • прогнозовані надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру і порядок дій населення при їх виникненні;
  • маршрути евакуації (якщо вона передбачається) у безпечний район;
  • місце розташування найближчої захисної споруди, у якій можна укритися.

У разі загрози життю та здоров'ю необхідно потурбуватися про наявність:

  • найпростіших засобів індивідуального захисту (респіратор, ватно-марлева пов’язка, протипилова тканинна маска тощо);
  • найпростіших засобів медичної допомоги (бинт, йод, джгут, перекис водню, нашатирний спирт, знеболювальні засоби тощо).
     

У хвилини небезпеки кожному громадянину необхідно мобілізувати себе, проявити мужність, самовладання та діяти максимально швидко.

б) перебуваючи на роботі:

  • виконати заходи, передбачені на цей випадок Планом дій та Інструкцією, діяти за вказівками керівництва суб’єкта господарювання;
  • швидко, без паніки зайняти місце у захисній споруді (сховищі, підвальному приміщенні) та виконувати вимоги старшого (коменданта).
     

Перебуваючи у громадському місці, потрібно вислухати вказівки адміністрації громадського місця та діяти відповідно до них (йти в зазначені сховища або укриття).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ