Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За вихідні на Львівщини відкрили шість кримінальних справ щодо фальшивих COVID-сертифікатів

Упродовж вихідних, що минули, поліцейські Львівщини відкрили шість кримінальних проваджень за підроблення та використання фальшивих свідоцтв про вакцинацію від коронавірусу.
фото ілюстративне, РБК-Україна

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

20 листопада на пункті пропуску "Краківець-Корчова" 26-річний мешканець Івано-Франківської області пред’явив міжнародне свідоцтво про вакцинацію від коронавірусної хвороби COVID-19 з ознаками підроблення.

Цього ж дня у приміщенні аеропорту "Львів" ім. Данила Галицького підроблене свідоцтво виявлене у 23-річного жителя Тернопільської області, який прилетів із Каунаса, а також у 30-річного жителя цієї ж області, який повернувся з Варшави.

21 листопада сертифікати з ознаками підроблення виявили також у 30-річного мешканця Львівщини на пункті пропуску "Краківець - Корчова" та у 30-річного мешканця Івано-Франківської області, який перетинав кордон на пункті пропуску "Рава-Руська - Гребенне".

Крім того, у цьому ж пункті пропуску 35-річний житель Чернівецької області  пред’явив підроблене міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

В усіх випадках підроблені сертифікати вилучили.

Слідчі відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1 відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі терміном до п'яти років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ