Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Забруднення річки Десна дісталося Київщини

Станом на 15 вересня пляма забруднення, що рухається Десною, вже дійшла до Київської області і спостерігається між селами Літки та Рожни.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив голови Державного агентства водних ресурсів України Ігор Гопчак.

«На сьогоднішній момент забруднення дійшло до 336 км від впадіння по річці Десна, тобто воно знаходиться вже у Київській області між селами Літки та Рожни. Але основна концентрація забруднення знаходиться у Чернігівській області між селами Остер та Максим», - підкреслив Гопчак.

Він зазначив, що експерти почали фіксувати перші ознаки зміни кольору води та рівня каламутності у Десні у Київській області.

За словами Гопчака, киянам не варто хвилюватися щодо якості питної води, адже фахівці «Київводоканалу» вживають усіх заходів для унеможливлення потрапляння брудної води у домівки містян.

«У п'ятницю приїхали 120 тонн активованого вугілля, яке буде використане для додаткового очищення води. Також були поставлені додаткові бонові загородження, є необхідні реагенти. Тобто «Київводоканал» може прибрати і запах, і органічну речовину, жителі Києва будуть забезпечені питною водою відповідної якості», - заявив представник Держводагенства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ