Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Захід бачить тріщини у владі Путіна - Reuters

Західні союзники оцінювали, як президент Володимир Путін може відновити владу та що це може означати для війни в Україні.

Про це пише британське агентство Reuters.

Поклавши край своєму короткочасному заколоту, бойовики Вагнера зупинили свій швидкий наступ на Москву, вийшли з південного російського міста Ростова та повернулися на свої бази пізно в суботу згідно з угодою, яка гарантувала їм безпеку. Їхній командир Євген Пригожин переїде до Білорусі за угодою за посередництва білоруського президента Олександра Лукашенка.

Понеділок був оголошений неробочим днем ​​у Москві, щоб дати час налагодитися, і не було жодних ознак посилення безпеки в столиці в неділю ввечері.

Міністр оборони Сергій Шойгу, одна з головних об’єктів гніву Пригожина, відвідав російські війська, які беруть участь у військовій операції в Україні, повідомило держінформагентство РІА, не надавши подробиць про те, коли і де.

Замішання через надзвичайні події вихідних змусило уряди, як дружні, так і ворожі до Росії, шукати відповіді на те, що може статися далі в країні з найбільшим у світі ядерним арсеналом.

Державний секретар США Ентоні Блінкен припустив, що для завершення безладів можуть знадобитися місяці.

«Ми бачили, як на російському фасаді з’явилося більше тріщин», — сказав Блінкен в програмі NBC.

У неділю в Пекіні відбулися переговори заступника міністра закордонних справ Росії Андрія Руденка. Залишається незрозумілим, чи його візит до найсильнішого союзника Росії був прискорений заколотом Вагнера.

"Китайська сторона висловила підтримку зусиллям керівництва Російської Федерації щодо стабілізації ситуації в країні у зв'язку з подіями 24 червня і підтвердила зацікавленість у зміцненні єдності та подальшому процвітанні Росії", - йдеться в повідомленні російського МЗС. 

Як пише видання, відповідь Китаю була характерною мірою. Він підтвердив підтримку зусиль Росії щодо підтримки національної стабільності, назвавши напруженість "внутрішніми справами" Росії.

Президент України Володимир Зеленський обговорив події в Росії в окремих телефонних розмовах з президентом США Джо Байденом і прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Згідно з офіційними заявами, Байден і Трюдо висловили підтримку Україні, яка проводить контрнаступ, щоб повернути території, захоплені Росією.

«Світ має тиснути на Росію, доки не буде відновлено міжнародний порядок», — написав Зеленський у Twitter.

Державне телебачення повідомило, що Путін візьме участь у засіданні Ради безпеки Росії цього тижня, не уточнюючи подробиць, а білоруське інформаційне агентство Белта повідомило, що Путін і Лукашенко знову поговорили в неділю після щонайменше двох дзвінків у суботу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ