Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Війна з Росією

Захисники Луганського аеропорту з Винників розповіли історії з війни

Винниківчани-захисники Луганського аеропорту Віталій Кобрин і Юрій Фарасей розповіли свої історії з війни.

Як повідомив Винниківський вісник, у книзі зібрано понад 140 розповідей українських військових про оборону Луганського аеропорту та прилеглих населених пунктів у квітні-вересні 2014 року, а також про події, що передували окупації Луганська – зима-весна 2013-2014 рр.

Дворічний Давид міцно тримається за тата, а згодом вже й мирно посапує в нього на руках в бібліотеці для дорослих. Він ще не розуміє, що довелося пережити його 25-річному батькові – винниківчанину Юрію Фарасею. Юрій – один із захисників Луганського аеропорту, який пройшов війну, пробув 118 днів у полоні, з якого його визволив власний батько зі Спілкою ветеранів Афганістану…

Разом із 26-річний побратимом, тепер працівником Винниківської міської ради, який відомий активною громадською позицією, Віталієм Кобрином, вони прийшли на зустріч зі школярами, педагогами та небайдужими винниківчанами, ініційовану бібліотекою для дорослих.

Презентація книги-хроніки  «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту» за участю реальних кіборгів Віталія Кобрина і Юрія Фарасея

Хлопці «наживо» презентували документальну книгу-хроніку  «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту». Віталій і Юрій вперше в рідному місті вголос детально розповіли про власну участь в обороні Луганського аеропорту в складі 80-ої аеромобільної бригади.

Колишній десантник Віталій Кобрин, спогади якого є в кнзі, розпочав зустріч із презентації видання, акцентувавши увагу на його підготовці, структурі, авторському колективі.

«У книзі зібрано понад 140 розповідей українських військових про оборону Луганського аеропорту та прилеглих населених пунктів у квітні-вересні 2014 року, а також про події, що передували окупації Луганська – зима-весна 2013-2014 рр. Мій колишній командир роти з допомогою інших офіцерів працював над створенням карт-схем місцевості, де відбувалися військові операції. Ці картографічні матеріали також увійшли в книгу. Головне – на 500 сторінках правдиво описані події в хронологічному порядку. У ній вміщено інформацію про воїнів, які загинули, щоб зберегти пам’ять про них для нащадків. Вважаю цю книгу цінною для вивчення сучасної історії в школах, а також для людей, які цікавляться подіями в Україні, переживають за її долю», – розповів Віталій Кобрин.

Стригун та Литвиненко: драма в театрі Заньковецької триває

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ