Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Захисники Приазов'я надійно контролюють противника з суходолу та повітря

Останнім часом російські окупанти почали застосовувати тактику використання квадрокоптерів, обладнаних пристроями для скиданням гранат. Зокрема таких, як ВОГ-17М. Ворог використовує квадрокоптери та намагається заскочити зненацька українських військовослужбовців. Про це інформуєє прес-центр ООС.

Бійці ООС знають про небезпеку і пильно спостерігають за повітрям. За словами військовослужбовців, відповідь на таки дії противника буде жорстка та адекватна.

Ніч на одній з позицій Приазовського напрямку минула відносно спокійно. Працював АГС, ДШК, відкривали вогонь з АКМа із сусідніх ворожих позицій.

«Ми давали відповідь, адекватну, щоб вони мовчали», – розповідає військовослужбовець ЗСУ з позивним «Макс», – «Їх обстріли хаотичні. По 10 хвилин максимум, але вони працюють з усього, що у них є: АГС, ДШК тощо. Техніки поки що не спостерігали. Здається, що вони там чимось себе стимулюють, бо у таких хаотичних обстрілах відсутня логіка. Може вони й хочуть пройти через певну ділянку поблизу наших позицій, але ми відразу придушуємо ворожий вогонь та будь-які спроби прорвати нашу оборону».

«Противник відкриває вогонь. А коли ми мовчимо, він починає ще більше і більше обстрілювати. Якщо не відпрацьовувати у відповідь, вони починають нахабніти. Часом буває така собі «перекличка», коли вони починають обстрілювати, ми відповідаємо. По інакшому заткнути їх не вдається. Зараз затихло, рахунок «один-один»: вони показали, що вони є, ми показали, що ми є», – додає військовослужбовець з позивним «Жук». 

Українські бійці постійно дооблаштовують свої позиції та створюють нові. Кожен військовослужбовець повинен вправно володіти лопатою не гірше, ніж автоматом. Адже професійно облаштована вогнева позиція врятує йому життя. 

«Окоп від сусідньої позиції риємо, щоб зайняти певну висоту. Навіть під обстрілом. Це – війна, тут так потрібно! Відрити такий окоп метра два в свій ріст займає день, або два, чи три. Усе залежить від грунту. Коли глина – гірше копати. Копаємо з ранку і до обіду, потім у вечорі, десь з п’ятої і до дев’ятої. А потім ще заступаємо в наряд по графіку. Все залежить від втоми та навантажень. Хто копає, їм дають більше відпочинку, звільняють від нарядів», – говрить військовослужбовець ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ