Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Захисники відбили 60 атак окупантів: ситуація на фронті за добу

За минулу добу ворог завдав 3 ракетних та 57 авіаційних ударів, в тому числі 26 іранськими "Шахедами". Однак 21 з них знищено українськими силами оборони.
Фото - штучний інтелект Midjourney

Про це розповіли в оперативному зведенні Генштабу ЗСУ вранці 20 квітня.

Розпочався 421 день повномасштабної російської військової агресії. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновані та пошкоджені приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. 

Генштаб наголошує: загроза нанесення ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Основні зусилля спрямовані на проведення наступу на Лиман, Бахмут, Авдіївці, Мар'їнці, Шахтарське. За минулу добу Сили оборони відбили понад 55 ворожих атак на вказаних ділянках фронту.

Найзапекліші бої ведуться за Бахмут і Мар'їнку.

Ситуація по напрямках

Волинь, Полісся, Сіверщини та Слобожанщини: оперативна ситуація суттєво не змінилася. Проводиться комплексна перевірка боєздатності Збройних Сил Республіки Білорусь.

Протягом минулої доби ворог обстріляв населені пункти Шалигине, Бояро-Лежачі, Іскрисківщина, Білопилла, Вольфине, Катеринівка, Кіндратівка Сумської області, а також Стрілеча, Огірцеве, Вовчанськ, Петропавлівка, Караїчне, Землянка, Устинівка, Одрадне на Харківщині.

Куп'янська вісь: від ворожих обстрілів постраждали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Берестов Харківської області.

Лиманська вісь: ворог намагався покращити тактичне положення, провів невдалі наступальні дії в районах південних околиць нп Кремінна та Серебрянського лісництва. Від артилерійського обстрілу потрапили Стельмахівка, Невське, Діброва, Кузьмине та Білогорівка на Луганщині та Іванівка, Торське, Верхньокам'янське та Спірне на Донеччині.

Вісь Бахмута: ворог продовжує вести наступальні дії.

Тривають важкі бої за місто Бахмут. Також протягом минулої доби наші захисники відбили ворожі атаки в районі населеного пункту Хромов. Від ворожих обстрілів постраждали Федорівка, Васюківка, Миньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Передтечіне, Костянтинівка, Дружківка, Олександро-Шултине, Біла Гора, Дружба та Залізне Донецької області.

Вісь Авдіївки: ворог без успіху здійснював наступальні дії в Авдіївському, Водянському та Первомайському районах. Обстріляли, зокрема, Новокалинова, Авдіївку, Тоненку, Сєвєрна, Нетайлова, Первомайське та Невельське Донецької області.

Вісь Мар'їнка: минулої доби захисники відбили численні атаки ворога в районах нп Мар'їнка та Поб'єда. Водночас під ворожий вогонь потрапили Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області.

Шахтарське вісь: ворог провів невдалі наступальні дії в районі Вугледара. Окрім останнього обстріляли Новоукраїнку, Пречистівку та Велика Новосілка Донецької області.

Запорізька та херсонська сокири: ворог продовжує проводити оборонні операції. Водночас протягом доби обстріляно понад 35х населених пунктів. Серед них Ольгівське, Малинівка, Орігів, Новоданилівка, Новоандріївка Запорізької області; Дудчани, Качкарівка, Зміївка, Іванівка, Інженерне та Дніпровське Херсонської області та місто Херсон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ