Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Культура

Заклади культури Львова подали позов до суду через "карантин вихідного дня"

Три міські заклади культури подали позови до Окружного адміністративного суду Києва через постанову про введення «карантину вихідного дня», оскільки вважають її незаконною і такою, що обмежує їх діяльність. Про це повідомили 13 листопада Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

«Театр ім. Лесі Українки, Львівський органний зал та Львівський кіноцентр, як міські заклади культури, за сприяння Львівської міської ради подали позов до Окружного адміністративного суду м. Київ щодо обмеження діяльності закладів культури загалом. Наш юридичний департамент підготував для них проекти позовних заяв. Додам, що наші колеги в Києві (Адвокатське об'єднання „Августум“) вже доставили позов до суду», — повідомила Гелена Пайонкевич, директорка юридичного департаменту ЛМР.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 11 листопада, Кабінет міністрів України підтримав запровадження "карантину вихідного дня" - з 14 до 30 листопада 2020 року. Вранці того ж дні у Львові на акцію протесту зібрались підприємці, які не підтримували запровадження карантину. Міський голова Львова Андрій Садовий долучився до акції. Він наголосив, що у Львові таке рішення уряду підтримувати не будуть.

Своєю чергою, Денис Шмигаль зазначив, що за рішенням Уряду протягом вихідних заклади, визначені в переліку, підлягають закриттю або не повинні приймати відвідувачів. А також наголосив, що міські голови не мають повноважень робити винятки для об’єктів, що внесені до переліку постанови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ