Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Надзвичайні події

Запорізька АЕС повністю знеструмлена через рашистські обстріли

Вчора, 2 листопада, в результаті рашистських обстрілів було пошкоджено дві останні високовольтні лінії зв‘язку Запорізької АЕС з українською енергосистемою.
Фото: Енергоатом

Про це повідомили в офіційному каналі НАЕК "Енергоатом".

В Енергоатомі зазначають, що о 23:04 станція перейшла в режим повного знеструмлення. Включились всі 20 дизель-генераторів.

"Наразі схема живлення власних потреб ЗАЕС оптимізована, залишено в роботі 9 дизель-генераторів. Енергоблоки 5 та 6 переводяться в холодний стан", – йдеться в повідомленні.

За прогнозами енергетиків, пального для роботи дизель-генераторів в режимі повного знеструмлення ЗАЕС залишається на 15 діб. Наразі розпочався зворотний відлік часу.

Через окупацію станції й втручання представників Росатому в її роботу, можливості української сторони щодо підтримання ЗАЕС в безпековому режимі значно обмежені.

"Найближчим часом вони (йдеться про росіян - ред.) намагатимуться відремонтувати та підключити лінії зв’язку ЗАЕС у напрямку тимчасово окупованих Криму та Донбасу", – кажуть в українській компанії.

Нагадаємо, на території ЗАЕС та міста Енергодар перебувають російські військові. Енергоатом вимагає повернення Запорізької АЕС під повний контроль України заради світової безпеки. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ