Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Заступника міського голови Яворова випустили під заставу

На Львівщині затримали посадовця органу місцевого самоврядування за 1000 доларів неправомірної вигоди. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуального керівництва прокуратури області 4 січня слідчі Нацполіції спільно з працівниками Управління захисту економіки у Львівській області задокументували факт отримання посадовцем органу місцевого самоврядування 1000 доларів США неправомірної вигоди.

За грошову винагороду заступник міського голови одного із райцентрів Львівщини обіцяв посприяти підприємцю у вирішенні питання щодо надання йому в оренду елементів благоустрою для розміщення двох тимчасових споруд у Яворові та ведення діяльності у сфері валютно-обмінних операцій. 

Вказану особу в порядку ст.208 КПК України затримано «на гарячому» та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

5 січня за клопотанням прокуратури області до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 88 тис. грн застави, яку чоловік сплатив.

Крім цього, зазначимо, що розглядається питання щодо відсторонення  порушника від займаної посади.

Досудове розслідування триває.

Санкція вказаної статті передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі, з трирічним позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацію майна.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ