Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Засудили експрацівника УДО, який зрадив присягу і перейшов на бік рашистів

Також засудженого позбавлено військового звання

Фото: Depositphotos

До 15 років за ґратами засуджено ексспівробітника УДО, який перейшов на бік ворога та забезпечував житлом і продуктами військових рф.

Про це у телеграмі повідомляє Офіс генпрокурора.

За принципової позиції Офісу Генерального прокурора суд ухвалив обвинувальний вирок співробітнику охорони Служби Департаменту охорони об’єктів УДО України.

Йому призначено покарання - 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вчинення державної зради та самовільне залишення військової частини або місця служби (ч. 2 ст. 111 та ч. 5 ст. 407 КК України).

Також засудженого позбавлено військового звання.

Доведено, що ексспівробітник Управління держохорони, будучи військовослужбовцем та працівником правоохоронного органу, 24 лютого 2022 року не з’явився на службу без поважних причин в умовах воєнного стану.

Він порушив військову Присягу та перейшов на бік ворога.

До 31 березня 2022 року він перебував за місцем свого постійного проживання на тимчасово окупованій території в с. Нова Басань Чернігівської області, виконував накази командирів військовослужбовців рф.

Поселив їх у своєму помешканні та готував для них їжу, разом з окупантами відбирав продукти харчування та інше майно у місцевих мешканців, брав участь у заволодінні товарами з місцевого магазину, зі зброєю здійснював патрулювання території.

До набрання вироком законної сили засуджений перебуватиме під вартою.

Досудове розслідування - ДБР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ