Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Затримано начальника Харківського університету Повітряних Сил ім. І.Кожедуба

Військовою прокуратурою Харківського гарнізону сил АТО у ході досудового розслідування кримінального провадження за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, в порядку ст. 208 КПК України 17 листопада 2017 року затримано начальника Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба. Про це повідомило Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Встановлено, що генерал-майор в період з 10 липня 2016 року по 23 грудня 2016 року, будучи начальником Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та являючись службовою особою, діючи умисно, шляхом зловживання службовим становищем, розуміючи протиправність своїх діянь, в порушення ст. 40 Закону України «Про здійснення державних закупівель», ст. 36 Закону України «Про публічні закупівлі», шляхом укладання додаткових угод до договорів поставки паливно-мастильних матеріалів, вчинив розтрату грошових коштів на користь товариств з обмеженою відповідальністю внаслідок чого його умисними незаконними діями державі Україна завдано збитків на загальну суму понад 2,43 млн грн.

Вказаній особі 17 листопада 2017 року повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, тобто в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем вчиненому в особливо великих розмірах.

З метою всебічного і повного дослідження обставин кримінального провадження сплановано проведення першочергових слідчих (розшукових) та процесуальних дій, призначаються необхідні експертизи, допитуються свiдки.

Також вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від займаних посад - начальника унiверситету та начальника Харкiвського гарнiзону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ