Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Завершилася ХХХII спартакіада Львівщини для осіб з інвалідністю

Упродовж 29-30 серпня 2019 року на базі лікувально-оздоровчого комплексу «Ровесник» ДП «Львіввугілля» в с. Бендюга Сокальського району відбувалась ХХХIІ обласна спартакіада для людей з інвалідністю. Про це повідомили Гал-інфо у прес-службі Львівської міської ради.

185 спортсменів з 23 команд Львівщини  мали можливість  змагатися  за  першість у легкій  атлетиці (перегони на візках, стрибки з місця в довжину, біг 60 м), шашках і шахах, дартсі, настільному тенісі, бочі,  більярді.

Почесними гостями спартакіади були Назар Павло – майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби з лука, призер чемпіонатів світу та Європи, учасник Паралімпійських ігор 2008 року в Пекіні, 2012 року в Лондоні та Шот Анна – переможниця всеукраїнських змагань з боча, яким було надано право підняти Державний прапор України.

За результатами змагань першість здобула команда Червоноградської міської асоціації осіб з інвалідністю, друге місце посіла команда    Радехівської  районної асоціації осіб з інвалідністю та закрила трійку переможців команда Золочівського районного центру комплексної реабілітації осіб  з інвалідністю.

Також, варто відмітити, що цього річ більшість учасників змагань були особи молодого віку, які  матимуть змогу долучитися до тренувань у секції Львівського обласного центру фізичної культури та спорту осіб з інвалідністю "Інваспорт".

Додатково повідомляємо, що спартакіада проводилася  в рамках реалізації заходів Обласної комплексної програми правового захисту, соціальної підтримки та реабілітації людей з інвалідністю Львівщини на 2015-2018 роки.

За останнє десятиріччя соціальна політика України стосовно осіб з інвалідністю зазнала суттєвих змін. Сьогодні особи з інвалідністю беруть активну участь у суспільному житті, є повноправними членами суспільства та прикладом для більшості, їхня сила та витримка вражає.

Нагадаємо, львів’янина Станіслава Горуну удостоїли звання “Заслужений майстер спорту України”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ