Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Завершили ремонт двох доріг, що з’єднають Мале Карпатське коло

Цього року завершили ремонт двох автомобільних доріг: Славське – Хащованя, Славське –Вигода. У майбутньому вони повинні з'єднати Львівську та Закарпатську області. Про це повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, - інформує 16 грудня пресслужба ЛОДА.
Фото Львівська ОДА

“Минулого року ми розпочали реалізацію цього масштабного проекту. Проект Малого Карпатського кола має з’єднати три області в Західній Україні. Протяжність автомобільних доріг становитиме приблизно 100 км. Уся ділянка буде облаштована освітленням, тротуарами та велодоріжками. Дороги Славське – Хащованя та  Славське – Вигода з’єднають Львівську область із Закарпатською та Івано-Франківською через гори, де будуть збудовані нові дороги. На сьогодні є передпроектні рішення, у 2021 році працюватимемо над проектами”, -  зазначив Юрій Бучко.

За його словами, на дорозі Славське – Хащованя ділянку протяжністю 5 кілометрів від Захар Беркута до с. Хащованя. На виконання цих робіт з державного дорожнього фонду у 2020 році виділили приблизно 72 млн гривень.

Щодо ремонту автошляху Славське – Вигода, роботи проводили в межах Нижньої Рожанки і відремонтували 3,2 кілометри. Вартість робіт – 31, 5 млн грн.

Окрім того, Юрій Бучко проінформував, що цьогоріч ремонтні роботи стартували на ще одній дорозі , що увійде у Мале  Карпатське коло – Бориня-Боберка.

“Через погодні умови дорожники встигли відремонтувати 5 кілометрів автомобільної дороги Бориня-Боберка із запланованих 10. У 2021 роботи продовжимо. Вартість ремонту – 420 млн гривень.  На цей рік нам командно вдалось залучити з держдорфонду на ремонт 90 мільйонів гривень. Використали майже половину. Решта сума є перехідною на наступний рік”, - додав Юрій Бучко.

Зокрема він зазначив,  що наступного року стартує ремонт дороги Турка –Східниця.  На сьогодні провели тендер та підписали договір із підрядною організацією.

“Ця дорога з’єднає Турківський і Старосамбірський райони із курортними містами Стебник, Східниця та трасою Київ – Чоп”, - наголосив заступник голови.

Нагадаємо, облдержадміністрація через Державний дорожній фонд на реалізацію Малого карпатського кола виділила 200 млн грн. Проект спрямований на розкриття туристичного потенціалу Карпатського регіону, покращення інфраструктурної доступності: будівництво нових доріг, велодоріжок, пішохідних стежок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ