Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Завершився міжнародний симпозіум Імперії, колонії та голод…
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Завершився міжнародний симпозіум «Імперії, колонії та голод…»

5-6 червня у Києві відбувався міжнародний публічний симпозіум «Імперії, колонії та голод в історико-порівняльній перспективі». У центрі дискусій – питання, що пов’язані із з’ясуванням механізмів політики творення голоду, способів їх замовчування і приховування, наслідків такої політики та реакцій національних, антиімперських і антиколоніальних рухів

“Голодомор – приклад концентрованого застосування свідомого терору голодом”. На цьому наголосив заступник голови Українського інституту національної пам'яті Володимир Тиліщак під час симпозіуму.

«Якщо ми говоримо про осмислення Голодомору, як геноциду, то надзвичайно важливо розуміти цей злочин,  цю трагедію не як явище, що ізольоване, окреме, відірване від історичного контексту. А як результат імперської політики в контексті колоніальних студій», – пояснив він.

За його словами, те що симпозіумом зацікавилися дослідники не лише з України, а зі США, Італії, Ізраїлю, Канади, Німеччини, Франції, Швейцарії  – засвідчує, що тема неймовірно цікава для вивчення.

«Важливо побачити голод, як інструмент імперської політики з ліквідації будь-чого іншого. Адже, голод – як імперська зброя – використовувався у світі різними імеріалізмами. Голодомор – приклад концентрованого застосування свідомого терору голодом, як інструменту геноциду, винищення частини української національної групи», - акцентував Володимир Тиліщак.

Організатори симпозіуму: Інститут історії України НАН України, Науково-освітній консорціум вивчення Голодомору при Канадському інституті українських студій (HREC), Український науково-дослідний та освітній центр вивчення Голодомору (HREC in Ukraine), Український інститут національної пам’яті, Міністерство оборони України, Інститут демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України, Німецько-українська комісія істориків, ДНУ «Енциклопедичне видавництво», Благодійний фонд «Українсько-єврейська зустріч», Український інститут вивчення Голокосту «Ткума», проект «Вивчення Голокосту в Україні для формування атмосфери толерантності», Міжнародний виставковий конференц-центр «Український дім».

Контакти: Український науково-дослідний та освітній центр вивчення Голодомору (HREC in Ukraine): тел.: +38 044 389 97 77

Український інститут національної пам’яті

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ