Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Завтра Львів попрощається із захисниками Ігорем Гулем та Романом Клебаном

У п’ятницю, 1 грудня, Львів попрощається з військовослужбовцями Ігорем Гулем та Романом Клебаном, які захищали Україну від російських окупантів.
Фото: Роман Дацьо

Про це повідомили в ЛМР. 

О 09:00 у храмі Вознесіння Господнього УГКЦ (вул. Широка, 81А) відбудеться прощання з воїном Ігорем Гулем.

Чин похорону захисників Ігоря Гуля та Романа Клебана розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників 

Ігор Гуль («Каспар») (22.10.1983-23.11.2023) Львів’янин.  

Навчався у Середній загальноосвітній школі №65 міста Львова. Здобував освіту у Професійно-технічному училищі №26 (сьогодні – Державний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище інформаційно-комп’ютерних технологій»).

У мирний час працював у Німеччині в сфері перевезень. Активно займався спортом, обожнював піші прогулянки та захоплювався автомобілями. Любив присвячувати час дітям. За словами родини, його позитивом заряджались усі – Ігор був справжньою душею компанії.

Напередодні повномасштабного вторгнення рф повернувся на Батьківщину, щоб оформити документи для виїзду за кордон на постійне проживання. Однак початок війни спонукав Ігоря Гуля за власним бажанням вступити до лав 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави на території Донецької та Харківської областей.

«Каспаром» Ігоря Гуля називали волонтери, які регулярно підтримували підрозділ на передовій. Попри проблеми зі здоров'ям, яке погіршилось за час війни, мав один із найвищих показників виходів на позиції та старанно навчав нових бійців. Добровільно зголошувався на виконання бойових завдань.

Ігор Гуль пішов з життя під час виконання службових обов'язків. Його побратими кажуть, що він назавжди залишиться в строю.  

У Героя залишилися батьки, дружина, четверо дітей та брат. 

Роман Клебан (19.08.1980-14.08.2023) Уродженець міста Золочів Львівської області.  

Навчався у Середній загальноосвітній школі №32 міста Львова. У 2002 році закінчив Національний університет «Львівська політехніка» за спеціальністю «Автоматизоване управління технологічними процесами» та здобув кваліфікацію «Інженер з автоматизованих систем керування виробництвом».

Після завершення навчання упродовж певного часу займався дизайном корпусних меблів, згодом працював інженером з автоматизації теплових процесів систем опалення і кондиціонування у Приватному підприємстві «Термоком». Протягом останнього періоду Роман Клебан знайшов себе у проєктах компанії “IQdim“ («Розумний дім»).

У вільний час займався гірськолижним і велоспортом, а найбільше захоплювався пішими подорожами дикою природою, для яких самостійно складав маршрути.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від російських окупантів. Після проходження курсів при Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та здобуття звання «молодший лейтенант», виконував бойові завдання у складі військової частини А4248. Боронив державу на Бахмутському напрямку.

У Романа Клебана залишилися батьки, дружина, дві доньки, сестра з сім’єю, двоє племінників та четверо хрещених дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ