Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Завтра Львів попрощається із захисниками Юрієм Демиденком та Юрієм Главацьким

У четвер, 9 листопада, Львів попрощається з військовослужбовцями Юрієм Демиденком та Юрієм Главацьким, які загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну.
Фото: ЛМР

Прощання із воїном Юрієм Главацьким розпочнеться о 08:45 у храмі Вознесіння Господнього УГКЦ в селі Малечковичі (вул. Широка, 81а). Чин похорону обох захисників – Юрія Главацького та Юрія Демиденка розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Юрія Демиденка поховають на Личаківському кладовищі у Львові, а Юрія Главацького – на місцевому кладовищі у Малечковичах Львівської області. 

Біографічні довідки захисників

Юрій Демиденко (12.02.1970-02.11.2023) Народився у місті Потсдам (Німеччина) у родині військовослужбовця.

Проживав у місті Біла Церква Київської області, де закінчив Білоцерківський природничо-математичний ліцей-гімназію № 16 ім. М.О. Кириленка. Здобув вищу освіту у Національній академії внутрішніх справ. Згодом проходив строкову військову службу у лавах прикордонників.

Спершу працював у правоохоронних органах у столиці, потім був переведений до Івано-Франківської обласної прокуратури. Із 1997 року працював у прокуратурі міста Києва.

У 2014 році добровольцем став на захист Батьківщини до лав 81-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Брав безпосередню участь у боях за Донецький аеропорт. Із 2020 року проходив службу у складі 11-го прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Початок повномасштабного вторгнення російської федерації Юрій Демиденко зустрів на передовій. Виконував бойові завдання спершу на Сумщині, згодом – на східному напрямку фронту. За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, указом Президента України був відзначений орденом «За мужність» III-го ступеня.

У Юрія Демиденка залишилися дружина та 14-річний син. 

Юрій Главацький (26.11.1975-04.11.2023) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №67 міста Львова. Здобув освіту на механіко-технологічному факультеті Національного університету «Львівська політехніка» (сьогодні – Інститут інженерної механіки та транспорту), також закінчив військову кафедру при університеті.

Після завершення навчання працював інженером на Львівському локомотиворемонтному заводі. Згодом займався монтажем вікон та дверей, також працював охоронцем на юридичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка. Був «майстром на всі руки», винятковим столяром та сантехніком. Обожнював котів.

Протягом 2014-2015 років був інструктором військового навчального центру на Львівщині. Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від російських окупантів до лав 42-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Після проходження навчань виконував бойові завдання на східному напрямку.

У Юрія Главацького залишилися мама, сестра, швагри, племінники, троє хрещених дітей, цивільна дружина та її батьки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ