Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Завтра Львів попрощається із захисниками Юрієм Яструбом та Олегом Френцером

У четвер, 16 листопада, Львів попрощається з військовослужбовцями Юрієм Яструбом та Олегом Френцером, які захищали Україну від російських окупантів.
Фото: ЛМР

Чин похорону військовослужбовців розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Олега Френцера поховають на Личаківському кладовищі, а Юрія Яструба – на Голосківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників 

Юрій Яструб (03.12.1975-10.11.2023) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №30. Здобув освіту у Середньому професійно-технічному училищі №32 (сьогодні – Державний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище технологій та сервісу»).

У мирний час працював закрійником і кравцем у місті Львові. Вирізнявся чіткою громадянською позицією: наприкінці 80-х років у лавах молодіжної громадської організації займався охороною мітингів і масових акцій громадян, також активно допомагав скаутським організаціям.

Свій вільний час любив присвячувати дітям і захоплювався вишиванням. Ще з початком агресії росії прагнув стати на захист Батьківщини від загарбників, однак Юрію Яструбу відмовили через відсутність військового досвіду.

Після повномасштабного вторгнення рф вступив до лав 47-ї окремої механізованої бригади «Маґура» Сухопутних військ Збройних Сил України. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави на південному напрямку.

У Юрія Яструба залишилися мама, дружина, четверо дітей, сестра, хрещений син із дружиною та племінники.

Олег Френцер (28.02.1985-05.11.2023) Уродженець села Новий Милятин Львівської області. Проживав у місті Винники.

Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №29. Згодом здобував освіту у професійно-технічному училищі у місті Львові. Проходив військову службу у внутрішніх військах Міністерства внутрішніх справ (сьогодні – Національна гвардія України).

Після повернення працював у охоронній сфері, потім займався будівництвом автомобільних доріг. Був винятково доброю та відкритою людиною, завжди готовою допомагати іншим.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини до лав 33-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави на південному напрямку.

У Олега Френцера залишилися батьки, тітка з чоловіком, дядько з дружиною, двоюрідна сестра і двоюрідний брат, що зараз бореться з окупантами на передовій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ