Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Завтра розпочинається Каннський кінофестиваль: що покаже Україна

У рамках цьогорічного Каннського фестивалю, який розпочнеться 17 травня, буде представлений фільм, - воєнна драма "Іній", - створення якого фінансувалося, в тому числі, за рахунок Держкіно України. Про це сьогодні на нараді з питань державної підтримки кінематографії повідомив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, передає Урядовий портал.
фото із вільних джерел

"В рамках фестивалю буде представлений фільм, - воєнна драма "Іній", - створення якого фінансувалося, в тому числі за рахунок Держкіно України", - сказав він.

«Ми вже сьогодні маємо дуже схвальні відгуки критиків на цю роботу. Зокрема, таке впливове видання як Libération внесло фільм «Іній» до 20 фільмів, задля яких варто відвідувати кіно в 2017 році, поряд з новими стрічками Мартіна Скорсезе, Філіпа Гарреля, Лава Діаса та інших класиків», - підкреслив Віце-прем’єр .

«Тому в мене немає сумнівів, що Україна в цьому році буде достойно представлена на Каннськомуфестивалі. Буде зроблена і відповідна презентація Україна і презентація можливостей України у  галузі кінематографії, в тому числі в рамках нового закону "Про державну підтримку кінематографії в Україні". Дуже приємно, що на черговому Каннському фестивалі нам є що показати», - наголосив Павло Розенко.

Як відомо, фільм «Іній» створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Литовського кіноцентру, телеканалу АРТЕ (Франція) та Польського Кіноінституту. Виробниками є кінокомпанії ІнсайтМедіа/Татофільм (Україна), Studija Kinema (Литва), КіnоЕlektron (Франція) та Donten & Lacroix Films(Польща). Загальна вартість виробництва фільму  – 39 млн 900 тис грн, сума державної підтримки становить 11 млн 480 тис. грн.

У стрічці «Іній» знялися зірки світового кіно Ванесса Параді, Анджей Хира та інші.

За сюжетом, молодому литовському хлопцю Рокасу одного дня випадає несподівана можливість побувати в Україні та побачити справжню окупацію і війну. Реальність виявляється набагато жорсткішою, порівняно з романтичними уявленнями юнака.

Зйомки фільму відбувалися в районах, наближених до зони проведення АТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ