Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Завтра у Львові проведуть в останню путь трьох героїв

У п’ятницю, 23 червня, Львів попрощається з трьома Героями. Мирослав Головатий, Богдан-Михайло Хомик, Костянтин Селезньов захищали Україну від російських окупантів. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Гарнізонний храм аап. Петра і Павла. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки Героїв

Костянтин Селезньов (27.07.1979-12.04.2023) Львів’янин.

Костянтин Селезньов

Навчався у Ліцеї №18 Львівської міської ради. Після завершення навчання в школі вступив до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Згодом проходив військову службу.

У мирний час працював у ТзОВ «Епіцентр» та на виробництві кабельно-провідникової продукції. Захоплювався літературою та математикою.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини до лав 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Костянтина Селезньова залишилися батьки та дві доньки.

Мирослав Головатий (01.09.1985-15.06.2023) Львів’янин.

Мирослав Головатий

У 2002 році закінчив Середню загальноосвітню школу №16 міста Львова. Здобував освіту у Львівському інституті економіки і туризму за спеціальністю «Технологія харчування». Після завершення навчання проходив службу у складі в/ч А2374.

Займався приватним підприємництвом, досяг успіхів у технічному обслуговуванні холодильного обладнання.

Виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у лавах 3-го окремого мотопіхотного батальйону 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками.

Із початком повномасштабного вторгнення росії боронив державу від окупантів у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У Мирослава Головатого залишилися батьки, донька, дружина, брат з родиною та хрещений син.

Богдан-Михайло Хомик (14.11.1994-17.06.2023) Уродженець міста Винники Львівської області.

Богдан-Михайло Хомик

Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 29 міста Львова. Закінчив Середнє професійно-технічне училище №64 міста Львова (сьогодні – Державний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище дизайну та будівництва»). Після завершення навчання проходив військову службу у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У мирний час працював у апеляційному суді міста Львова та Територіальному управлінні Служби судової охорони у Львівській області.

Виконував бойові завдання у зоні проведення операції Об’єднаних сил у лавах 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Початок повномасштабного вторгнення зустрів на передовій, боровся із загарбниками поблизу населених пунктів Волноваха, Яковлівка, Білогорівка та Золоте. Не зважаючи на отримане поранення, повернувся на фронт.

За особистий героїзм указами Президента України був відзначений орденом «За мужність» II-го та III-го ступенів і заохочувальною відзнакою «Хрест Сухопутних військ».

У Богдана-Михайла Хомика залишилися бабуся, батьки, дружина, донька та тесть із тещею.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ