Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Завтра у Львові відбудеться прощання з двома Героями

У четвер, 20 липня, Львів попрощається з двома Героями. Володимир Дитюк та Віталій Горошенко загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.
Гарнізонний храм аап. Петра і Павла. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Гарнізонний храм аап. Петра і Павла. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
1/1

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону Героїв розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають захисників на Личаківському кладовищі. 

Біографічні довідки Героїв

Володимир Дитюк (19.09.1985-16.07.2023) Уродженець села Крехів Львівської області.

Володимир Дитюк
Володимир Дитюк
1/1

Навчався у Крехівському закладі загальної середньої освіти І-II ступеня Жовківської міської ради Львівського району Львівської області. Після завершення навчання проходив строкову службу у військовій частині А0474 Збройних Сил України.

Працював у будівельній сфері. У вільний від роботи час займався рибальством та полюбляв походи на природу.

Впродовж 2014-2015 років захищав Батьківщину у зоні проведення антитерористичної операції у лавах 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. За захист суверенітету та територіальної цілісності України нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист Батьківщини до лав 125-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку.

У Володимира Дитюка залишилися дружина, донька, мати, дві сестри, двоє братів, хрещений син та племінники.

Віталій Горошенко (21.09.1978-12.07.2023) Львів’янин.

Віталій Горошенк
Віталій Горошенк
1/1

Навчався у ліцеї №21 Львівської міської ради. Професійно-технічну освіту здобув у Державному навчальному закладі «Львівське вище професійне училище дизайну та будівництва» (колишнє Середнє професійно-технічне училище №64) за спеціальністю «столяр».

Займався підприємницькою діяльністю. У вільний час полюбляв займатися рибальством.

Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист Батьківщини до лав 25-ї повітрянодесантної Січеславської бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Боронив Україну на східному напрямку.

У Віталія Горошенка залишилися дружина та три доньки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ