Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Завтра вирок ГРУшникам набирає чинності

Україна сподівається, що рішення питання про повернення на батьківщину ув'язненої льотчиці Надії Савченко активізується після 20 травня.Про це під час брифінгу заявила уповноважений президента з питань вирішення кризи на Донбасі Ірина Геращенко, повідомляє "112 Україна".

"У Російській Федерації незаконно утримують 12 політв'язнів. В цьому напрямку є позитивні сигнали, тому що питання звільнення заручників на особистому контролі президента України, а також цим займається гуманітарна підгрупа. Вчора в Мінську ми сказали, що очікуємо повернення в Україну Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва, які мають дуже важкі діагнози. Також під контролем президента звільнення Надії Савченко. 20 травня вирок ГРУшникам набирає силу, і ми сподіваємося, що це відкриє шлях для повернення в Україну Надії", - зазначила вона за результатами засідання учасників Тристоронньої контактної групи в Мінську.

При цьому Геращенко підкреслила, що зараз в заручниках у бойовиків залишаються 112 осіб - цивільних і військових. Зниклими безвісти вважаються 657 осіб. "До питання пошуку зниклих безвісти. Бойовиками заблокований доступ Червоного Хреста у в'язниці на окупованих територіях", - додала вона.

За словами Геращенко, представники місії ОБСЄ також визнають, що бойовики заблокували процес звільнення заручників і вимагають від України амністії, діючи як справжні терористи.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ