Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Зберігається можливість переформатування у Верховної Ради, - політолог

Можливості реструктуризації Верховної Ради у зв’язку з виходом із фракції «Батьківщина» Анатолія Гриценка досить примарні, але все ж є. Також слід пам’ятати про новообраних депутатів, які склали присягу у Верховній Раді, не всі вони можуть гарантувати входження до фракції Партії Регіонів. Таку думку в коментарі Гал-інфо висловила політолог, виконавчий директор ЛОГО КВУ Оксана Дащаківська.

За її словами, переформатування у Верховній Раді можливе, і пов’язане воно не лише з виходом Гриценка, але й рядом інших факторів, в тому числі через настрої в Партії регіонів та в середовищі позафракційних нардепів.

«Однак вихід Гриценка явно впливає на президентські вибори 2015 року, адже Гриценко продовжуватиме  власну політичну гру, і може впливати на розподіл голосів виборців. Звернімо увагу, партійна розбудова мережі партії «Громадянська позиція» на Львівщині хоч і не перебувала в активній фазі, але й не згорталася.

Вихід Гриценка зумовлений конфліктами в опозиції, які виникали і раніше. Гриценко відзначався не голосування з опозицією (згадати хоча б недавнє голосування щодо амністії учасникам Євромайдану). Очевидно, він один з тих, хто завжди давав зрозуміти, що в «Батьківщині» не все однозначно і не має належного діалогу. Опозиція, якщо хоче зберігати політичну вагу не повинна боятися діалогу, а навпаки демонструвати принципи відкритості та публічності, дискусії – лише це переконає виборця в її не підконтрольності олігархам чи Банковій», - вважає Оксана Дащаківська.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ