Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Збірна легкоатлетів Львівщини виборола три золоті медалі на чемпіонаті України

Командний чемпіонат України з легкої атлетики відбувся на стадіоні СКІФ Львівського державного університету фізичної культури.

За нагороди позмагались представники 20 областей та міста Києва.

«Найбільше представництво на змаганнях мала збірна Львівщини. Нашу область представляли спортсмени дитячо-юнацьких спортивних шкіл Дрогобича, Буська, Новояворівська, Сокаля, Кам’янки-Бузької, Червонограда. 

Також у складі збірної змагались вихованці Львівської дитячо-юнацької спортивної школи імені Олексія Дем‘янюк, обласних спортивних шкіл «Веслярик», «Здоров‘я», імені Юрія Кутенка, Львівської школи вищої спортивної майстерності, фахового коледжу спорту, Західного центру олімпійської підготовки», – розповів керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім‘як.  

Зокрема, збірна Львівщини стала найкращою у видах витривалості – це біг на дистанціях 800, 1500, 5000 та 3000 метрів з перешкодами. Найкращий результат наша команда показала і в стрибках. 

Рівних легкоатлетам Львівщини не було і в метанні. Тут враховували результати з штовхання ядра, метання молота, метання спису та метання диску. У дисциплінах спринту збірна Львівщини виборола другу сходинку. 

На дистанції 800 метрів серед юнаків бронзовою призеркою стала Юлія Григор‘єва. Серед юніорів срібло виборов  Даниїл Гнатів, а бронзу – Андрій Гук. 

На дистанції 1500 метрів серед юніорів срібло виборов Михайло Мазепа. На вдвічі довшій дистанції з перешкодами чемпіонами став Роман Ростикус серед дорослих та Олег Шварц серед юніорів.  Серед жінок золото виборола Вікторія Дуткевич. 

Алевтина Дубіль серед юнацтва виборола золото у стрибках у висоту, а серед юніорок чемпіонкою стала Вікторія Майстренко. Чемпіоном став Владислав Лавський, срібним призером – Вадим Кравчук. Серед жінок золото виборола Ілона Заскалько. 

У стрибках у довжину чемпіонкою серед юнацтва стала Зоряна Оливко, серед юніорок – Аліна Лістунова, серед дорослих бронзу виборола Марія-Анастасія Шабля. Зоряна та Аліна також стали чемпіонками у потрійному стрибку. 

У штовханні ядра золото виборола Христина Бойчук, віце-чемпіонами стали Анна Ващук, Анна Колядко та Нікіта Титуса, бронзовим призером Данило Кравич.  

У метанні спису різної ваги золото виборов Іван Муха, срібними призерами стали Іван Фляк та Оля Галембовська. Бронзу виборов Дмитро Шеремет. У метанні диску віцечемпіонком став Віктор Горєлов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ