Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Збірна України не змогла напряму пробитися на Євро-2024

Фото Павла Кубанова
Фото Павла Кубанова
Фото Павла Кубанова
Фото Павла Кубанова
Фото Павла Кубанова
Фото Павла Кубанова
1/3
20 листопада національна збірна України в межах кваліфікації Євро-2024 провела вирішальний поєдинок проти команди Італії. Збірна України зіграла внічию з Італією й продовжить свій шлях у плей-оф, Про це інформує Українська асоціація футболу.

Матч у Леверкузені на стадіоні «БайАрена» мав визначити володаря другого місця в групі С та прямої путівки на чемпіонат Європи. Зважаючи на перевагу в очних зустрічах, Італію влаштовувала нічия, тоді як Україні потрібна була лише перемога. Сергій Ребров вирішив залишити поза заявкою на гру Таловєрова, Назарину та Караваєва.

Із перших хвилин гра була яскравою та динамічною. На 5-й хвилині Циганков здалеку пробив у площину. Потім синьо-жовті провели кілька хороших атак, але без завершення. Далі виручили воротарі обох команд — після ударів Судакова й Барелли відповідно.

У середині першого тайму італійці заволоділи ініціативою та створили кілька гольових моментів. Спершу Ді Лоренцо після чергового кутового «Скуадри Адзурри» пробив поруч зі стійкою, потім Трубін парирував удар Фраттезі, який вирвався сам на сам, а Распадорі ледь не замкнув передачу К’єзи.

Другий тайм видався нервовим, на його початку Італія продовжила контролювати хід гри. Лише на 65-й хвилині виник момент у синьо-жовтих — після вкидання Коноплі з ауту м’яч дійшов до Мудрика, але той не переграв Доннарумму. Наприкінці матчу підопічні Сергія Реброва відчайдушно намагалися пройти щільний захист суперників, але забити такий потрібний гол не зуміли.

Таким чином, збірна України посіла третє місце у групі С і, на жаль, не кваліфікувалася до фінального турніру Євро-2024 напряму, але матиме шанс отримати путівку через плей-оф Ліги націй, поєдинки якого пройдуть навесні наступного року. Жеребкування відбудеться 23 листопада, серед потенційних суперників у півфіналі плей-оф (21 березня) — команди Уельсу або Польщі (у шляху Ліги А), Ізраїлю та Боснії і Герцеговини (у шляху Ліги В). Цей матч синьо-жовті проведуть у гостях, а місце проведення фіналу в разі успіху (26 березня) визначить жереб.

Станом на зараз відомі 20 учасників фінальної стадії Євро-2024. Окрім господаря, команди Німеччини, ними стали збірні Албанії, Австрії, Бельгії, Чехії, Данії, Англії, Франції, Угорщини, Італії, Нідерландів, Португалії, Румунії, Шотландії, Сербії, Словаччини, Словенії, Іспанії, Швейцарії, Туреччини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ