Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Збірна України U-20 – в 1/8 фіналу чемпіонату світу

У заключному матчі групового етапу фінальної частини чемпіонату світу серед команд U-20 збірна України на стадіоні в Польщі розписала мирову з нігерійцями і посіла першу сходинку в групі.

Нігерія – Україна 1:1

Голи: Тіджані (51, з пенальті) – Сікан (30)

Нереалізований пенальті: Тіджані (45+1, воротар)

Україна: Лунін, Бескоровайний, Бондар, Попов, Снурніцин (Корнієнко, 46), Сафронов, Дришлюк, Чех, Кащук, Сікан (Булеца, 46), Устименко (Супряга, 72)

Тренер: Олександр Петраков.

Українці ще минулого туру дочасно гарантували собі вихід у плей-оф світової першості. В цій зустрічі вирішувалося лише, яку позицію в підсумку вони посядуть у своєму квартеті. Аби опинитися на першій сходинці, «синьо-жовтим» потрібно було щонайменше не програти Нігерії. І підопічні Олександра Петракова справилися з цим завданням.

Перший постріл по воротах суперника завершився забитим м'ячем. Після півгодини гри Олексій Кащук промчав правим флангом і навісив до штрафної площі, де 18-річний вихованець львівських «Карпат» Данило Сікан головою вразив ціль – 0:1. Африканці могли забити гол «у роздягальню», але Андрій Лунін парирував удар Бабангіди Тіджані з пенальті.

Однак на початку другого тайму нігерійський півзахисник отримав іще одну спробу пробити з 11-метрової позначки. Переглянувши відеоповтор епізоду, арбітр вирішив, що Денис Попов зіграв рукою у власному карному майданчику. На жаль, цього разу Лунін програв дуель Тіджані – 1:1.

Завдяки такому результату наші хлопці виграли групу і сьогодні, в п'ятницю, 31-го травня, дізнаються свого суперника в 1/8 фіналу Чемпіонату світу U-20, з яким зіграють у понеділок, 3-го червня.

ФФЛ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ