Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Збірна України в товариському матчі перемогла команду Естонії

14 листопада на стадіон ʺСлавутич-Аренаʺ у Запоріжжі відбувся товариський матч між збірними України та Естонії.
Фото Павла Кубанова

Поєдинок з естонцями можна було розглядати як генеральну репетицію перед останнім матчем відбірного турніру Євро-2020 в Белграді проти сербів. Щоправда, рівень цих суперників порівнювати зараз важко, - інформує прес-служба Української асоціації футболу.

Як і очікувалося, синьо-жовті вийшли на поле ʺСлавутич-Арениʺ в експериментальному складі. Незвично виглядали всі лінії української збірної, але найбільший інтерес, напевно, викликали дії команди в центрі півзахисту, де звичний трикутник у складі Степаненка, Зінченка та Маліновського замінили Сидорчук, Шахов та Коваленко. 

Але спочатку акцент в атаках господарів був зміщений на правий фланг, де активно взаємодіяли Ярмоленко з Болбатом. Одна з їхніх комбінацій завершилася подачею на Бєсєдіна, який в упор головою розстрілював ворота, але Ігонен встиг зреагувати.

У цілому команда Андрія Шевченка отримала можливість відпрацювати дії здебільшого в позиційному нападі, оскільки перевага у володінні м’ячем у неї була відчутною, а в наступ естонці великими силами не йшли. До того ж синьо-жовті переважали гостей і в боротьбі, у чому була заслуга й представників згаданого трикутника. Але взаєморозуміння в атаці не вистачало, хоча структуру гри українська збірна зберігала, комбінаційні дії не виглядали такими налагодженими, як в офіційних поєдинках. Численні ж удари здалеку були неточними. Наприкінці першого тайму двічі небезпечно атакував ворота балтійців Соболь, але йому теж не вистачило влучності.

На другий тайм у складі синьо-жовтих вийшли чотири нові гравці (у тому числі — дебютант збірної Іванісеня), тож знадобився ще певний час, аби черговий варіант складу відчув гру. Загрожували воротам суперників Безус та Ярмоленко, але ці моменти реальними назвати було важко. Після перерви вже сміливіше діяли й естонці, які декілька разів наближалися до воріт Луніна. Наприкінці матчу гостей кілька разів виручив Ігонен, але в компенсований час Безус, виконуючи штрафний, влучив у голову Зеньову, який стояв у ʺстінціʺ. М'яч змінив напрямок польоту й опився в сітці. Цей гол став для збірної України переможним.

Товариський матч національних збірних

Україна — Естонія — 1:0 (0:0)

Гол: Безус (90+2).

Україна: Лунін, Болбат, Пластун, Матвієнко (Шабанов, 46), Соболь, Сидорчук (Іванісеня, 46), Ярмоленко (к) (Швед, 66), Коваленко (Буяльський, 46), Шахов (Шепелєв, 75), Циганков (Безус, 46), Бєсєдін.

Запасні: Паньків, Пятов, Яремчук, Миколенко, Караваєв.

Тренер: Андрій Шевченко.

Естонія: Ігонен, Камс (к) (Теністе, 46), Баранов, Кууск, Пікк, Айнсалу (Антонов, 62), Крейда, Кяйт (Сорга, 70), Пурі (Калласте, 82), Лійвак (Зеньов, 62), Аньєр (Васильєв, 70).

Запасні: Меерітс, Лепметс, Міллер, Ойамаа, Тамм, Метс.

Тренер: Карел Волайд.

Арбітр: Хуан Мартінес Мунуера (Іспанія).

Попереджені: Соболь (83) — Кяйт (50), Баранов (77).

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, на матчі Сербія — Україна працюватиме шотландська бригада арбітрів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ