Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Збірна України з пляжного футболу майже вийшла до Суперфіналу Євроліги

Збірна України з пляжного футболу завершила свій перший відбірковий турнір Євроліги пляжного футболу Euro Beach Soccer League 2016, який проходив у Іспанії. Команда Євгена Варениці виконала завдання-мінімум, здобувши шість очок після трьох матчів. Про це повідомила прес-служба Федерації футболу України.

Стартувала на турнірі наша національна команда матчем проти міцної команди Франції. На початку другого тайму "синьо-жовті" пропустили гол, але потім наші хлопці забили п’ять м’ячів й перемогли з рахунком 5:1. У складі збірної дубль оформив Максим Войток, а також по голу забили Дмитро Медвідь, Олег Зборовський та Дмитро Войтенко.

Наступного дня українці грали проти команди Румунії – обидві збірні продемонстрували відкритий футбол, гра йшла як на гойдалках. Наша команда спочатку вигравала - 3:1, а згодом вже програвала - 4:5. Проте наприкінці зустрічі українці таки дотиснули опонентів й перемогли із підсумковим рахунком 7:5! У складі збірної України було аж три автори дублів – Олег Зборовський, Олександр Корнійчук та Максим Войток. Ще один м’яч забив Олег Будзько.

А в останньому матчі цього кваліфікаційного етапу збірники мінімально поступилися господарям турніру іспанцям - 1:2. Два тижні тому Україна на Кубку Європи-2016 у Сербії розгромила іспанців 7:3, тож господарі бажали реваншу. Підопічні Варениці відкрили рахунок, коли капітан Олександр Корнійчук (за відсутності Ігоря Борсука саме Олександр грав з капітанською пов’язкою) майстерно закрутив м’яч у кут воріт. Проте Дріс Буссіан та Каррера відповіли класними голами, й Іспанія була вже попереду. Наші гравці наприкінці матчу влаштували штурм воріт суперника – Максим Войток влучив у поперечину, а на останніх секундах воротар іспанців Дона врятував свою команду після гарматного удару Дмитра Медвідя!

Тож після трьох матчів збірна України здобула шість очок і завершила перший відбірковий етап чемпіонату Європи-2016 на другому місці у групі та на п’ятому у загальному заліку. За місяць на нашу команду чекає другий відбір в Угорщині, де ми зіграємо проти Польщі, Німеччини та Італії.

Нагадаємо, що у Суперфінал ЧЄ-2016 пройдуть вісім найкращих команд з дванадцяти, а вірніше тепер з десяти – адже Франція та Греція вже всі свої матчі зіграли й вище десятої позиції не піднімуться.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ