Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Збройні формування РФ продовжують перешкоджати моніторинговій місії ОБСЄ

27 червня у щоденному звіті СММ ОБСЄ оприлюднена інформація стосовно глушіння безпілотних літальних апаратів Місії на Донецькому напрямку. Зокрема, 25 червня, БПЛА СММ дальнього радіуса дії зазнавав впливу перешкод сигналу під час польоту поблизу населеного пункту Первомайське та біля населеного пункту Зоря. Про це інформує прес-центр ООС.

Українська сторона СЦКК повідомляє, що відповідно до мандату СММ, який передбачає вільний і безпечний доступ по всій Україні, підрозділи ЗС України сприяють та допомагають роботі Місії. Однак збройні формування РФ в звичному для них порядку, перешкоджають роботі спостерігачів. Тому є всі підстави стверджувати, що противник в даному випадку застосував мобільну станцію постановки радіоперешкод Р330Ж "Житель".

Тактико-технічні характеристики станції дозволяють здійснювати придушення апаратури споживачів, встановленої на літальних апаратах, на відстані не менше 50 км. Крім того, "Житель" забезпечує постановку радіоперешкод носимим і мобільним наземним станціям систем супутникового зв’язку, навігаційній апаратурі споживачів супутникової навігаційної системи GPS, а також базовим станціям стільникового зв’язку GSM-900/1800. Зауважимо, що у звіті СММ неодноразово фіксувалося застосування даної станції з боку противника.
Таким чином противник вкотре намагається вплинути на діяльність роботи та якість контролю спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ