Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Збройні формування РФ продовжують провокаційні обстріли

Як інформують 3 червня у прес-центрі ООС, Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що незаконні збройні формування Російської Федерації продовжують цілеспрямовані провокаційні обстріли ділянок розведення.

За даними звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, у ніч з 30 на 31 травня, перебуваючи на підконтрольній урядові України території, спостерігачі зафіксували постріли зі стрілецької зброї, які були здійсненні в безпосередній близькості до ділянки розведення №1 “Станиця Луганська”. Також представники міжнародної організації підтвердили нещодавні порушення режиму “Тиша” на ділянках розведення сил і засобів №2 “Золоте” та № 3 “Петрівське”. Це вкотре свідчить про систематичне ігнорування російсько-окупаційними військами Мінських домовленостей та відверте небажання агресора дотримуватись взятих на себе зобов’язань.

В цей же період загарбники під приводом облаштування КПВВ на тимчасово непідконтрольній урядові України території, в районі міста Первомаськ Луганської області, вдалися до цинічних та підступних дій, провівши мінування поблизу автошляху неподалік ділянки розведення № 2 “Золотеˮ. Дане порушення неодноразово фіксувалося представниками СММ ОБСЄ в їхніх щоденних звітах.

Військовослужбовці Збройних Сил України, співробітники ДСНС та представники цивільно-військових адміністрацій Донецької та Луганської областей докладають багато зусиль щоб повернути Донбас до мирного життя. З цією метою на території, поблизу лінії розмежування, систематично проводяться роботи з виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів.

На жаль, мирні ініціативи в цьому напрямку проявляє виключно українська сторона, в той час як окупаційна адміністрація та незаконні збройні формування Російської Федерації демонструють лише зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту та погіршенні гуманітарної ситуації на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ