Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Збройні формування Російської Федерації 11 разів обстріляли позиції наших захисників

За минулу добу оперативна обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво не змінилася. Про це повідомили в прес-центрі штабу ООС.

Збройні формування Російської Федерації 11 разів обстріляли позиції наших захисників, при цьому один раз – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 і 82 мм із загальною витратою 13 боєприпасів, з них мінометних мін калібру 120 мм – 5, мінометних мін калібру 82 мм – 8 штук. 

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об'єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо підтримання законності та правопорядку в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об'єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться профілактичні фільтраційні заходи, організовано посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил виявили та припинили 777 адміністративних правопорушень і розкрили 16 кримінальних злочинів, шість з яких пов'язані з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами. За підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації затримано та передано до правоохоронних органів дві особи.

23 травня через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали понад 20 тисяч осіб та близько двох з половиною тисяч транспортних засобів. Водночас понад 22 тисячі осіб та близько двох тисяч 700 транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку. У пропуску через контрольні пункти в'їзду-виїзду з вагомих причин відмовлено 15 особам. Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил виявлено з ознаками контрабанди та вилучено матеріальних цінностей на загальну суму понад 84 тисячі гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил організовано безпечні умови під час проведення робіт з усунення пошкоджень водогону у населених пунктах ЗОЛОТЕ і ПОПАСНА, проведено уроки військово-патріотичного виховання та заняття з мінної безпеки з учнівською молоддю населених пунктів МУРАТОВЕ, НОВИЙ АЙДАР і ТАЛАКІВКА.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ